Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πατροκτονία» από την Μαρίν Λεπέν με το βλέμμα στις προεδρικές του 2017

«Πατροκτονία» από την Μαρίν Λεπέν με το βλέμμα στις προεδρικές του 2017

«Αποκηρύσσει» η Μαρίν Λεπέν τον πατέρα της και ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου λέγοντας ότι θα μπλοκάρει την υποψηφιότητά του στις προσεχείς περιφερειακές κάλπες, καθώς βλέπει τον 86χρονο Ζαν-Μαρί Λεπέν να σαμποτάρει τις προσπάθειές της να δείξει ένα πιο μετριοπαθές προσωπείο. Ο ανοιχτός πόλεμος ξέσπασε κατόπιν καταδίκης από την Λεπέν αντισημιτικών δηλώσεων του πατέρα της, ο οποίος απάντησε κατηγορώντας την διάδοχό του στα ηνία της γαλλικής ακροδεξιάς για προδοσία...

«Αποκηρύσσει» η Μαρίν Λεπέν τον πατέρα της και ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου λέγοντας ότι θα μπλοκάρει την υποψηφιότητά του στις προσεχείς περιφερειακές κάλπες, καθώς βλέπει τον 86χρονο Ζαν-Μαρί Λεπέν να σαμποτάρει τις προσπάθειές της να δείξει ένα πιο μετριοπαθές προσωπείο. Ο ανοιχτός πόλεμος ξέσπασε κατόπιν καταδίκης από την Λεπέν αντισημιτικών δηλώσεων του πατέρα της, ο οποίος απάντησε κατηγορώντας την διάδοχό του στα ηνία της γαλλικής ακροδεξιάς για προδοσία…

«Ο Ζαν Μαρί Λεπέν φαίνεται ότι έχει αποδυθεί σε μία στρατηγική κάπου μεταξύ καμένης γης και πολιτικής αυτοκτονίας» αναφέρει η Μαρίν Λεπέν σε ανακοίνωση που εκδόθηκε εξ ονόματός της από το Εθνικό Μέτωπο, τονίζοντας ότι γνωστοποίησε στον πατέρα της πως η ίδια θα αντιταχθεί στην υποψηφιότητά του στις περιφερειακές εκλογές στο τέλος του 2015.

Το γεγονός ότι ο Ζαν-Μαρί Λεπέν είναι επίτιμος πρόεδρος του κόμματος «δεν του δίνει το δικαίωμα να θέτει υπό ομηρία το Εθνικό Μέτωπο με χυδαίες προκλήσεις που φαίνονται σχεδιασμένες να ζημιώσουν εμένα, αλλά δυστυχώς θα πλήξουν ολόκληρο το κίνημα», δηλώνει η Λεπέν, η οποία παρέλαβε τα ηνία της ακροδεξιάς το 2011.

Η σύγκρουση επήλθε την περασμένη εβδομάδα αφότου ο 86χρονος Λεπέν υπερασπίστηκε δημοσίως παρελθοντικές δηλώσεις στις οποίες περιέγραφε τους θαλάμους αερίων των ναζί ως «λεπτομέρεια της ιστορίας» -δηλώσεις για τις οποίες είχε καταδικαστεί για υποκίνηση φυλετικού μίσους και του είχε επιβληθεί πρόστιμο.

Η Μαρίν Λεπέν και στελέχη του Εθνικού Μετώπου καταδίκασαν τις δηλώσεις, και εκείνος απαντώντας κατηγόρησε την κόρη και διάδοχο για προδοσία. Μιλώντας στο έντυπο Rivarol, ο Λεπέν σχολίασε: «Προδίδεσαι μόνο από τους δικούς σου» ανθρώπους.

Και επέμεινε ότι θα θέσει υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα εάν θα θέσει υποψηφιότητα για την περιφέρεια της Προβάνς, Αλπ και Κοτ ντ’ Αζούρ στις περιφερειακές εκλογές στα τέλη του 2015, αφού στελέχη του Εθνικού Μετώπου εμφανίστηκαν να αμφισβητούν αυτό το ενδεχόμενο, ο Λεπέν απάντησε:

«Είμαι ένας υποψήφιος που θα διώξει τους Σοσιαλκομμουνιστές. Να σας θυμίσω ότι συγκέντρωσα το 33% και πλέον των ψήφων στις ευρωεκλογές στην περιφέρεια Προβάνς λιγότερο από ένα χρόνο πριν».

Το Reuters ήλθε σε επικοινωνία με τον Ζαν-Μαρί Λεπέν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι παραχώρησε τη συνέντευξη στο Rivarol, λέγοντας «θα πρέπει να περιμένεις τα πάντα αυτές τις ημέρες».

Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Φλοριάν Φιλιπό δήλωσε μέσω του Twitter ότι «η πολιτική ρήξη με τον Ζαν-Μαρί Λεπέν είναι πλέον πλήρης και οριστική» και ότι «αποφάσεις θα ληφθούν σύντομα».

Ο Λουί Αλιό, επίσης αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου και σύντροφος της Μαρίν Λεπέν δήλωσε την Τετάρτη ότι μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης του Ζαν-Μαρί Λεπέν στο «αντισημιτικό πατσαβούρι» Rivarol, «οι πολιτικές διαφωνίες είναι πλέον αγεφύρωτες».

Αφότου ανέλαβε τα ηνία το 2011, η Μαρίν Λεπέν έχει επιχειρήσει να αποκρούσει την αντισημιτική εικόνα του ακροδεξιού, ευρωσκεπτικιστικού Εθνικού Μετώπου και να καταστήσει το κόμμα πιο ελκυστικό προς τους ψηφοφόρους της παραδοσιακής πολιτικής σκηνής.

Θεωρεί πως η στάση του Ζαν-Μαρί Λεπέν σαμποτάρει τη «φόρα» με την οποία κινείται προς τις προεδρικές εκλογές του 2017, στις οποίες οι δημοσκοπήσεις της δίνουν την «είσοδο» στον β’ γύρο, χωρίς ωστόσο πιθανότητες νίκης στην παρούσα φάση τουλάχιστον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024