Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σερβία: Η ΕΕ θα έθετε νέους όρους στην ένταξή μας, ακόμη κι αν αναγνωρίζαμε το Κόσοβο

Σερβία: Η ΕΕ θα έθετε νέους όρους στην ένταξή μας, ακόμη κι αν αναγνωρίζαμε το Κόσοβο

Η Σερβία θεωρεί πως ακόμη κι αναγνώριζε το Κόσοβο, «πάντα θα υπήρχαν νέοι όροι» για την ένταξή της στην ΕΕ, όπως ανέφερε ο σέρβος ΥΠΕΞ μιλώντας για ευρωπαϊκή «πολιτική μετακίνησης στόχων». Στο φόντο έχουν προστεθεί οι εμπρηστικές δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, που είχε «προειδοποιήσει» πως εάν η ΕΕ συνεχίσει να κλείνει την πόρτα στο Κόσβοβο, θα ενωθεί με την Αλβανία -προκαλώντας άμεση αντίδραση του σέρβου πρωθυπουργού.

Η Σερβία θεωρεί πως ακόμη κι αναγνώριζε το Κόσοβο, «πάντα θα υπήρχαν νέοι όροι» για την ένταξή της στην ΕΕ, όπως ανέφερε ο σέρβος ΥΠΕΞ μιλώντας για ευρωπαϊκή «πολιτική μετακίνησης στόχων».

Στο φόντο έχουν προστεθεί οι εμπρηστικές δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, που είχε «προειδοποιήσει» πως εάν η ΕΕ συνεχίσει να κλείνει την πόρτα στο Κόσβοβο, θα ενωθεί με την Αλβανία -προκαλώντας άμεση αντίδραση του σέρβου πρωθυπουργού.

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό RIA, ο σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, ότι «εάν η Σερβία αναγνώριζε το Κόσοβο, θα έμπαινε στην ΕΕ σε έναν μήνα».

«Όχι, δεν θα έμπαινε, επειδή πάντα θα υπάρχουν κάποιοι νέοι όροι» είπε ο Ντάτσιτς. «Η Σερβία δεν θέλει πλέον να αποδέχεται» την πολιτική της μετακίνησης στόχων και τη θέσπιση νέων όρων για την ευρωπαϊκή της ενσωμάτωση, ανέφερε.

«Όταν ο (Ράτκο) Μλάντιτς συνελήφθη και εκδόθηκε, έναν μήνα μετά, αναδύθηκε το ζήτημα του Κοσόβου. Πριν από αυτό, δεν ήταν στην ατζέντα. Αλλά δεν θέλουμε πλέον να αποδεχόμαστε αυτή την πολιτική της μετακίνησης στόχων, αυτή τη συνεχή θέσπιση νέων προϋποθέσεων […] και δεν θέλουμε να μιλάμε πλέον γι’ αυτό το θέμα» τόνισε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών.

Η Σερβία «δεν έχει καμιά πρόθεση να αλλάξει τη θέση της σε ό,τι αφορά την ανεξαρτησία του Κοσόβου» σημείωσε και πρόσθεσε πως «είμαστε έτοιμοι για διάλογο, αλλά δεν είμαστε έτοιμοι για την επιβολή όρων ή για τελεσίγραφα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024