Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προβλήματα στις πτήσεις στη Γαλλία λόγω απεργίας των ελεγκτών

Προβλήματα στις πτήσεις στη Γαλλία λόγω απεργίας των ελεγκτών

Σοβαρά προβλήματα στα γαλλικά αεροδρόμια έχει προκαλέσει η απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιεί γαλλικό συνδικάτο ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Oι αεροπορικές έχουν ακυρώσει προληπτικά το 40% των πτήσεών τους στην πρωτεύουσα, ενώ ακυρώσεις καταγράφονται και στα αεροδρόμια των υπόλοιπων μεγάλων πόλεων της χώρας.

Σοβαρά προβλήματα στα γαλλικά αεροδρόμια έχει προκαλέσει η απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιεί γαλλικό συνδικάτο ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Oι αεροπορικές έχουν ακυρώσει προληπτικά το 40% των πτήσεών τους στην πρωτεύουσα, ενώ ακυρώσεις καταγράφονται και στα αεροδρόμια των υπόλοιπων μεγάλων πόλεων της χώρας, όπως σε Λυόν, Μασσαλία, Νίκαια, Τουλούζη και Μονπελιέ.

«Τα προβλήματα επί του παρόντος είναι σύμφωνα με τις προβλέψεις» της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας, διευκρίνισε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης μια από τις πηγές επικαλούμενη «ακυρώσεις προγραμματισμένων πτήσεων» και «ελαφρές καθυστερήσεις» στο Ρουασί και στο Ορλί.

Νωρίς το πρωί καμιά ακύρωση πτήσης της τελευταίας στιγμής δεν ανακοινώθηκε. «Η κατάσταση αναμφίβολα θα εξελιχθεί» μέσα στην ημέρα με «καθυστερήσεις που μπορεί να συσσωρευτούν και να γίνουν πολύ μεγαλύτερες», σχολίασε η ίδια πηγή.

Το SNCTA, πρώτο συνδικάτο (41%) μεταξύ των 4.000 ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, κάλεσε τα μέλη της σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 8 έως τις 9 Απριλίου, από τις 16 έως 18 Απριλίου και από τις 29 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου.

Ζητεί διαπραγματεύσεις, με αιτήματα κυρίως την οργάνωση της εργασίας και τη μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 59 έτη.

Για τον περιορισμό των προβλημάτων, η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας ζήτησε χθες από τις αεροπορικές εταιρίες να ακυρώσουν το 40% των σημερινών τους πτήσεων, καλώντας τους «επιβάτες να ενημερωθούν από την εταιρία τους».

Με την επιφύλαξη της παροχής των ελάχιστων υπηρεσιών, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας μπορεί να επιταχθούν για να εξασφαλιστεί τουλάχιστον το 50% της εναέριας κυκλοφορίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024