Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Αποκαταστάθηκε πλήρως η πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα

Τουρκία: Αποκαταστάθηκε πλήρως η πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα

Προσβάσιμα είναι πλέον ξανά στην Τουρκία τα κοινωνικά δίκτυα, μετά τη συμμόρφωσή τους στις οδηγίες των τουρκικών αρχών να κατεβάσουν φωτογραφίες από την τραγική ομηρία του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράν. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, και η Google αφαίρεσε από τα αποτελέσματα αναζήτησης τις φωτογραφίες -προηγουμένως, το «μπλάκαουτ» είχε επηρεάσει μεταξύ άλλων το Twitter, Facebook και το YouTube.

Προσβάσιμα είναι πλέον ξανά στην Τουρκία τα κοινωνικά δίκτυα, μετά τη συμμόρφωσή τους στις οδηγίες των τουρκικών αρχών να κατεβάσουν φωτογραφίες από την τραγική ομηρία του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράν.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, και η Google αφαίρεσε από τα αποτελέσματα αναζήτησης τις φωτογραφίες -προηγουμένως, το «μπλάκαουτ» είχε επηρεάσει μεταξύ άλλων το Twitter, Facebook και το YouTube.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, το YouTube (που ανήκει επίσης στην Google) ήταν το τελευταίο από τα μεγάλα δίκτυα που συμμορφώθηκε τη νύχτα προς Τρίτη, μετά το Twitter και το Facebook.

Στις 31 Μαρτίου, ο εισαγγελέας Κιράζ κρατείτο όμηρος περισσότερες από έξι ώρες μέσα σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης από δύο ενόπλους, μέλη τουρκικής ριζοσπαστικής ακροαριστερής οργάνωσης, η οποία ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες της επιχείρησής της.

Ο εισαγγελέας και οι δύο απαγωγείς σκοτώθηκαν μετά την επέμβαση της αστυνομίας.

Στην απόφαση που είχε εκδώσει τη Δευτέρα, ο δικαστής της Κωνσταντινούπολης έδωσε επίσης εντολή στη μηχανή αναζήτησης Google να αποσύρει τις φωτογραφίες από την ομηρεία του εισαγγελέα, διαφορετικά θα απαγορευόταν η πρόσβαση στην Τουρκία, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Η απόφαση του εισαγγελέα προκάλεσε την οργή των τούρκων χρηστών του Διαδικτύου, της αντιπολίτευσης και των μη κυβερνητικών οργανώσεων προάσπισης της ελευθερία της έκφρασης.

Ήδη, υπενθυμίζετεαι, έχει διαταχθεί δικαστική έρευνα κατά επτά εφημερίδων που δημοσίευσαν τις φωτογραφίες του εισαγγελέα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024