Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιστορική συνάντηση Ομπάμα με τον Ραούλ Κάστρο αυτήν την εβδομάδα

Ιστορική συνάντηση Ομπάμα με τον Ραούλ Κάστρο αυτήν την εβδομάδα

Ο Παναμάς θα γίνει το σκηνικό της «ιστορικής», όπως χαρακτηρίζεται, συνάντησης των προέδρων ΗΠΑ και Κούβας, στο περιθώριο της Συνόδου της Αμερικανικής Ηπείρου που ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή. Η συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Ραούλ Κάστρο σηματοδοτεί την έναρξη επαναπροσέγγισης Ουάσινγκτον και Αβάνας μετά από πέντε δεκαετίες αντιπαλότητας.

Ο Παναμάς θα γίνει το σκηνικό της «ιστορικής», όπως χαρακτηρίζεται, συνάντησης των προέδρων ΗΠΑ και Κούβας, στο περιθώριο της Συνόδου της Αμερικανικής Ηπείρου που ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή. Η συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Ραούλ Κάστρο σηματοδοτεί την έναρξη επαναπροσέγγισης Ουάσινγκτον και Αβάνας, μετά από πέντε δεκαετίες αντιπαλότητας.

«Θα υπάρξει μια στιγμή που οι αρχηγοί κρατών της Κούβας και των ΗΠΑ θα συναντηθούν μετά την ιστορική επαναπροσέγγιση μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο Ρικάρντο Ζούνιγκα, επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου για θέματα της αμερικανικής ηπείρου.«Θα υπάρξει κάποιο είδος αλληλεπίδρασης», πρόσθεσε χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Η Σύνοδος Κορυφής της Αμερικής, η οποία ξεκινά την Παρασκευή και σε αυτή θα παραβρεθούν οι πρόεδροι Ομπάμα και Κάστρο καθώς και άλλοι 34 ηγέτες, είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί έρχεται μετά την ιστορική ανακοίνωση στις 17 Δεκεμβρίου του 2014 για τη διπλωματική προσέγγιση της Ουάσιγκτον και της Αβάνας μετά από μισό αιώνα ψυχροπολεμικού κλίματος.

Ο Ρικάρντο Ζούνιγκα στενός σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα, που σε μεγάλο βαθμό συνέβαλε στη μείωση των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών, χαρακτήρισε την παρουσία της Κούβας κατά τη σύνοδο κορυφής στις 10 και 11 Απριλίου στον Παναμά ως «ιστορική», μετά από χρόνια απουσίας.

Οι πρόεδροι Ομπάμα και Κάστρο είχαν συναντηθεί και «σφίξει τα χέρια» στο Γιοχάνεσμπουργκ το 2013, κατά τη διάρκεια τελετών για τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024