Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το δεύτερο μαύρο κουτί επιβεβαιώνει πως ο συγκυβερνήτης έριξε το αεροπλάνο

Το δεύτερο μαύρο κουτί επιβεβαιώνει πως ο συγκυβερνήτης έριξε το αεροπλάνο

Επιβεβαιώνεται ότι η πτήση 4U9525 της Germanwings συνετρίβη εσκεμμένα στις γαλλικές Άλπεις, σύμφωνα με τα στοιχεία από το δεύτερο μαύρο κουτί που εξέτασαν οι γαλλικές Αρχές. Όπως φαίνεται, ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς άλλαξε αρκετές φορές τις ρυθμίσεις στον αυτόματο πιλότο ώστε το Airbus να ξεκινήσει καθοδική πορεία και να επιταχύνει όσο πλησίαζε το έδαφος.

Επιβεβαιώνεται ότι η πτήση 4U9525 της Germanwings συνετρίβη εσκεμμένα στις γαλλικές Άλπεις, σύμφωνα με τα στοιχεία από το δεύτερο μαύρο κουτί που εξέτασαν οι γαλλικές Αρχές.

Την σχετική ανακοίνωση, βάσει της πρώτης εξέτασης του καταγραφέα στοιχείων της πτήσης που είχε ανασυρθεί την Πέμπτη, έκανε η γαλλική BEA (Υπηρεσία Ερευνών και Αναλύσεων) που προΐσταται της έρευνας.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία, ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς άλλαξε αρκετές φορές τις ρυθμίσεις στον αυτόματο πιλότο ώστε το Airbus να ξεκινήσει καθοδική πορεία και να επιταχύνει όσο πλησίαζε το έδαφος.

Μέχρι τώρα, βασιζόμενοι στα στοιχεία του πρώτου μαύρου κουτιού (του καταγραφέα συνομιλιών στο πιλοτήριο), οι ερευνητές θεωρούσαν ότι ο συγκυβερνήτης κλείδωσε την πόρτα του πιλοτηρίου όταν έφυγε ο κυβερνήτης και είχε τον έλεγχο του αεροσκάφους μέχρι τη συντριβή.

Από την πλευρά της γερμανικής εισαγγελίας, που διερευνά το παρελθόν του πιλότου, έχει αναφερθεί πως ο Λούμπιτς είχε διερευνήσει τρόπους αυτοκτονίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024