Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θρίλερ στην Λωζάννη με τις διαπραγματεύσεις για το Ιράν

Θρίλερ στην Λωζάννη με τις διαπραγματεύσεις για το Ιράν

Παρατείνεται η αγωνία για το αν η διεθνής κοινότητα θα καταλήξει σε συμφωνία για τα πυρηνικά της Τεχεράνης. Ο Τζον Κέρι αποφάσισε να παραμείνει στην ελβετική πόλη μέχρι το πρωί της Πέμπτης, και ενώ τα μηνύματα είναι αντιφατικά. Ο Λευκός Οίκος δηλώνει ότι υπάρχει μεν πρόοδος, αλλά «δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε πολιτική συνεννόηση».

Παρατείνεται η αγωνία για το αν η διεθνής κοινότητα θα καταλήξει σε συμφωνία για τα πυρηνικά της Τεχεράνης.

Ο Τζον Κέρι αποφάσισε να παραμείνει στην ελβετική πόλη μέχρι το πρωί της Πέμπτης, και ενώ τα μηνύματα είναι αντιφατικά. Ο Λευκός Οίκος δηλώνει ότι υπάρχει μεν πρόοδος, αλλά «δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε πολιτική συνεννόηση».

Oι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Έξι και του Ιράν για προκαταρκτική συμφωνία, και τελικό στόχο τη συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο, εξέπνεαν την Τρίτη αλλά πήραν παράταση μέχρι την Τετάρτη, καθώς όλες οι πλευρές διαπίστωναν έδαφος για σύγκλιση.

O γερμανός ΥΠΕΞ, Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγιερ δήλωσε ότι γίνεται «σκληρή μάχη» στις διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας πάντως ότι δεν είναι πιθανό αυτές να ολοκληρωθούν σύντομα.

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Ζαρίφ σημείωσε το αντιφατικό της όλης προσπάθειας: «Λέω πάντοτε ότι η συμφωνία και οι πιέσεις δεν πάνε μαζί. Επομένως, οι φίλοι μας πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να είναι με τομν Ιράν στη βάση του σεβασμού ή αν θέλουν να συνεχίσουν στη βάση της πίεσης.»

Τις πρώτες πρωινές ώρες, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει πως έχει υπάρξει «συμφωνία σε όλα τα κεντρικά ζητήματα».

Στη συνέχεια ωστόσο, διπλωμάτης της αποστολής των ΗΠΑ που μίλησε στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων διέψευσε πως έχει υπάρξει συμφωνία.

Από τη γαλλική πλευρά, ανακοινώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες πως ο ΥΠΕΞ Λοράν Φαμπιούς θα έφευγε για το Παρίσι αλλά θα ήταν έτοιμος να επιστρέψει εντός της ημέρας στη Λωζάννη «εάν είναι χρήσιμο».

Στη συνέχεια, το μεσημέρι, ο Φαμπιούς ανέφερε πως «υπάρχει πρόοδος, αλλά όχι επαρκής για άμεση συμφωνία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024