Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ενώπιον δικαστών κατέθεσε ο Σαρκοζί για την προεκλογική χρηματοδότησή του

Ενώπιον δικαστών κατέθεσε ο Σαρκοζί για την προεκλογική χρηματοδότησή του

Τρεις ημέρες μετά τη νίκη του κόμματός του στις τοπικές εκλογές, ο  πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος φιλοδοξεί να ανακαταλάβει την εξουσία από τον Φρανσουά Ολάντ, κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη, σε δικαστές οι οποίοι του ζητούν εξηγήσεις για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του το 2012. Ο Σαρκοζί χαρακτηρίσθηκε επικουρούμενος μάρτυρας και απέφυγε προς το παρόν την απαγγελία κατηγορίας στο πλαίσιο της διεξαγόμενης έρευνας

Τρεις ημέρες μετά τη νίκη του κόμματός του στις τοπικές εκλογές, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος φιλοδοξεί να ανακαταλάβει την εξουσία από τον Φρανσουά Ολάντ, κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη, σε δικαστές οι οποίοι του ζητούν εξηγήσεις για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του το 2012.

Στο τέλος της κατάθεσής του, ο πρώην πρόεδρος χαρακτηρίσθηκε επικουρούμενος μάρτυρας και απέφυγε προς το παρόν την απαγγελία κατηγορίας στο πλαίσιο της διεξαγόμενης έρευνας για κατάχρηση εμπιστοσύνης, ενώ δεν έχει ακόμη κλείσει τους λογαριασμούς του με τη Δικαιοσύνη.

Το καθεστώς του επικουρούμενου μάρτυρα βρίσκεται ανάμεσα σε αυτό του απλού μάρτυρα και την απαγγελία κατηγορίας.

Την ίδια στιγμή, τρεις συνεργάτες του Νικολά Σαρκοζί βρίσκονται υπό κράτηση σε μια άλλη πτυχή της υπόθεσης, η οποία αφορά τους ίδιους λογαριασμούς της προεκλογικής εκστρατείας του.

Η έρευνα στο πλαίσιο της οποίας κατέθεσε ο Σαρκοζί αφορά την πληρωμή από το κόμμα του, την Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), στα τέλη Οκτωβρίου 2013, των προστίμων που του είχαν επιβληθεί προσωπικά επειδή είχε υπερβεί τις επιτρεπόμενες δαπάνες στη διάρκεια της προεδρικής προεκλογικής εκστρατείας (22,5 εκατ. ευρώ).

Στην υπόθεση αυτή έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για κατάχρηση εμπιστοσύνης σε βάρος του πρώην επικεφαλής του UMP Ζαν-Φρανσουά Κοπέ και της πρώην ταμία του κόμματος Κατρίν Βοτρέν.

Ο πρώην διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί και δύο άλλα πρόσωπα ανακρίνονται από την πλευρά τους από αστυνομικούς της διεύθυνσης κατά της διαφθοράς για την υπόθεση Bygmalion, από το όνομα μιας εταιρείας επικοινωνίας που φέρεται ότι δέχθηκε να εκδώσει για το UMP τιμολόγια εξόδων ύψους 18,5 εκατ. ευρώ για την προεκλογική εκστρατεία του πρώην προέδρου. Στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος επτά προσώπων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024