Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπό κράτηση ένοπλος που εισέβαλε στα γραφεία του κόμματος του Ερντογάν

Υπό κράτηση ένοπλος που εισέβαλε στα γραφεία του κόμματος του Ερντογάν

Ένοπλος εισέβαλε την Τετάρτη σε γραφείο του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος AKP σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης, μία ημέρα μετά την τραγική κατάληξη της ομηρίας του εισαγγελέα που ερευνούσε την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν. Ο ένοπλος, που ανέβηκε στον πάνω όροφο και κρέμασε σημαία από το παράθυρο, τέθηκε γρήγορα υπό κράτηση.

Ένοπλος εισέβαλε την Τετάρτη σε γραφείο του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος AKP σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, μία ημέρα μετά την τραγική κατάληξη της ομηρίας του εισαγγελέα που ερευνούσε την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν.

Η αστυνομία ανέφερε πως ο ένοπλος τέθηκε υπό κράτηση. Νωρίτερα, είχε ανέβει στον υψηλότερο όροφο του κτιρίου, είχε σπάσει τα τζάμια και είχε κρεμάσει σημαία.

Η αστυνομία απέκλεισε την οδό μπροστά από το κτίριο στη συνοικία Καρτάλ στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Τα γραφεία γρήγορα περικυκλώθηκαν από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η επίθεση στο γραφείο του κυβερνώντος κόμματος AKP σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης ήταν μια προσπάθεια να υπονομευθεί η ειρηνευτική διαδικασία που προωθεί η Άγκυρα με τους κούρδους αυτονομιστές.

Ξεχωριστά, η αστυνομία ανακοίνωσε πως μετά την ομηρία συνελήφθησαν 22 άτομα με την κατηγορία της συμμετοχής στην ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C, δύο μέλη της οποίας ήταν υπεύθυνα για την ομηρία της Τρίτης. Οι συλλήψεις έγιναν στην Αττάλεια.

Την προηγούμενη νύχτα, συγκρούσεις είχαν σημειωθεί μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σε δύο περιοχές της Κωνσταντινούπολης, μετά την ομηρία: Στο Οκμεϊντανί, όπου ζούσε ο 15χρονος Μπερκίν, και στο Γκαζί, όπου υπάρχουν αρκετοί υποστηρικτές της ομάδας DHKP-C.

Η χώρα τελεί ακόμη υπό σοκ μετά το θρίλερ στο οποίο ο σκοτώθηκε ο εισαγγελέας Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ. Από το πρωί της Τετάρτης, πλήθος κόσμου συρρέει στο δικαστικό μέγαρο, σκηνικό της ομηρίας, για να αποτίσει φόρο τιμής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024