Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Αντιπολίτευση πέτυχε ιστορική νίκη στη Νιγηρία

Η Αντιπολίτευση πέτυχε ιστορική νίκη στη Νιγηρία

Ο στρατηγός Μπουχάρι είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών στην Νιγηρία, καθώς διατηρεί προβάδισμα 3 εκατομμυρίων ψήφων και ενώ απομένει η καταμέτρηση σε τρεις πολιτείες. Ο Μπουχάρι, ο οποίος κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή τη χώρα ως επικεφαλής στρατιωτικής χούντας, υπόσχεται ότι θα καταπολεμήσει τη διαφθορά και την ανασφάλεια, αυτή τη φορά με δημοκρατικά μέσα.

Ο 73χρονος στρατηγός Μπουχάρι είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών στην Νιγηρία, καθώς διατηρεί προβάδισμα 3 εκατομμυρίων ψήφων, έναντι του νυν προέδρου Γκουντλάκ Τζόναθαν και ενώ απομένει η καταμέτρηση σε τρεις πολιτείες.

Ήδη, όπως μεταδίδει το Reuters, οι οπαδοί του Μπουχάρι έχουν βγει στους δρόμους αρκετών πόλεων για να πανηγυρίσουν.

Αλλά και ο απερχόμενος πρόεδρος Τζόναθαν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μπουχάρι για να τον συγχαρεί, αναγνωρίζοντας την ήττα του.

Ο Μπουχάρι, ο οποίος κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή τη χώρα ως επικεφαλής στρατιωτικής χούντας το διάστημα 1983-1985, υπόσχεται ότι θα καταπολεμήσει τη διαφθορά και την ανασφάλεια της Μπόκο Χαράμ, αυτή τη φορά με δημοκρατικά μέσα.

Τα τελευταία έξι χρόνια από τη δράση της Μπόκο Χαράμ έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι, ενώ οι εκτοπισμένοι φτάνουν το 1,5 εκατομμύριο.

Περίπου 69 εκατομμύρια πολίτες στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, κλήθηκαν στις κάλπες για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο και τη νέα Βουλή.

Εκατοντάδες διεθνείς παρατηρητές αναπτύχθηκαν σε όλη τη χώρα, ώστε να παρακολουθήσουν τη διεξαγωγή των εκλογών και να αποφευχθούν κρούσματα νοθείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024