Σάββατο 30 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παραίτηση του αντιπροέδρου του γερμανικού CSU με φόντο την Ελλάδα

Παραίτηση του αντιπροέδρου του γερμανικού CSU με φόντο την Ελλάδα

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αντιπρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Πέτερ Γκάουβαϊλερ, σφοδρός επικριτής της πολιτικής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και του Eurogroup για τη διάσωση των χωρών του ευρώ. Βασικός λόγος για την παραίτησή του ήταν η σύγκρουσή του με τον ηγέτη του CSU, μετά την καταψήφιση από τον Γκαουβάιλερ της επέκτασης της βοήθειας προς την Ελλάδα.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αντιπρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Πέτερ
Γκαουβάιλερ, σφοδρός επικριτής της πολιτικής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και του Eurogroup για τη διάσωση των χωρών του ευρώ.

Βασικός λόγος για την παραίτησή του ήταν η σύγκρουσή του με τον ηγέτη του CSU για το θέμα της επέκτασης της βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ο Γκαουβάιλερ έχει ψηφίσει εναντίον των «πακέτων» βοήθειας για την Ελλάδα, αλλά και εναντίον της σύστασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.

Επιπλέον, προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικός ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης και η πολιτική της ΕΚΤ.

Στην ανακοίνωσή του ο Πέτερ Γκαουβάιλερ δήλωσε ότι κλήθηκε να ψηφίσει δημοσίως στη Βουλή το αντίθετο αυτού που αντιπροσωπεύει εδώ και χρόνια ενώπιον του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου και ενώπιον των ψηφοφόρων του. Πρόσθεσε ότι αυτό είναι ασυμβίβαστο με τη δική του αντίληψη περί της αποστολής του βουλευτή.

Για την Ελλάδα δηλώνει ότι τα κράτη που βρίσκονται σε κρίση θα πρέπει να λαμβάνουν βοήθεια εάν εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις και αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους. Εάν ένα κράτος αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, τότε η ενίσχυση θα πρέπει να μειωθεί ή να σταματήσει, τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Προσθέτει ότι «το χρέος της Ελλάδας, όπως έχουν δηλώσει ο έλληνας πρωθυπουργός και ο νέος υπουργός Οικονομικών με ειλικρίνεια είναι μία βιώσιμο». Και προσθέτει ότι δεν κατανοεί για ποιο λόγο η ψήφος του κατά της επέκτασης του προγράμματος βοήθειας, θεωρείται παραβίαση των κανόνων του CSU.

Ο ίδιος δήλωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον ηγέτη του κόμματος Χορστ Ζέεχοφερ, ο οποίος είπε ότι σέβεται την απόφαση του Γκαουβάιλερ.

Στα τέλη Φεβρουαρίου ορισμένοι βουλευτές του CSU ψήφισαν κατά της επέκτασης της βοήθειας προς την Ελλάδα, ανάμεσά τους ο Γκαουβάιλερ.

Πριν από τρεις εβδομάδες ο Ζέεχοφερ είχε επιπλήξει τους «αντάρτες», λέγοντας ότι θεωρεί πως κάθε ψήφος κατά είναι ψήφος εναντίον του. Μάλιστα, τους είπε ότι το CSU πρέπει να αποφασίσει: «Εσείς ή εγώ;»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός 79-81: Απόδραση με buzzer beater του Ναν – «Αγκάλιασε» το πλεονέκτημα

Μεγάλο διπλό στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό, με buzzer beater του Ναν – Μια νίκη με την οποία «κλείδωσε» ουσιαστικά το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024