Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Πυροβολισμοί στην NSA: Αστυνομικές διαρροές για… ατζαμήδες ληστές

Από τις πρώτες ώρες μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από τα κεντρικά της αμερικανικής NSA, το FBI απομάκρυνε το ενδεχόμενο τρομοκρατίας ή επίθεσης και πλέον όσα διαρρέουν από τις αρχές σχηματίζουν την εικόνα ότι όλα ξεκίνησαν από έναν οδηγό που... έστριψε λάθος. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι οι δύο επιβαίνοντες, που μάλιστα είχαν ντυθεί γυναίκες, είχαν κλέψει νωρίτερα το ΙΧ από ενδεχόμενο συνεργό τους και δεν σταμάτησαν στους αστυνομικούς όταν έστριψαν κατά λάθος πιθανότατα επειδή στο όχημα υπήρχαν ναρκωτικά.

Από τις πρώτες ώρες μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από τα κεντρικά της αμερικανικής NSA, το FBI απομάκρυνε το ενδεχόμενο τρομοκρατίας ή επίθεσης και πλέον όσα διαρρέουν από τις αρχές σχηματίζουν την εικόνα ότι όλα ξεκίνησαν από έναν οδηγό που… έστριψε λάθος.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι οι δύο επιβαίνοντες, που μάλιστα είχαν ντυθεί γυναίκες, είχαν κλέψει νωρίτερα το ΙΧ από ενδεχόμενο συνεργό τους και δεν σταμάτησαν στους αστυνομικούς όταν έστριψαν κατά λάθος πιθανότατα επειδή στο όχημα υπήρχαν ναρκωτικά.

Στην υπηρεσία, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο του σκανδάλου παρακολούθησεων, είχε σημάνει συναγερμός τη Δευτέρα όταν ένα αυτοκίνητο φάνηκε να προσπαθεί να εμβολίσει την πύλη στα κεντρικά της.

Το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε στο μπλόκο, προσέκρουσε σε μικρό τείχος και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών. Ένας από τους επιβαίνοντες σκοτώθηκε, ο δεύτερος τραυματίστηκε όπως και ένας αστυνομικός. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες σκοτώθηκε εξαιτίας της πρόσκρουσης ή από πυροβολισμό, όπως και πώς τραυματίστηκε ο αστυνομικός. Ο δεύτερος επιβαίνων στο όχημα νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με την Washington Post, οι αναφορές από την αστυνομία δείχνουν πως τελικά το αυτοκίνητο δεν είχε σκοπό να «εισβάλει» στην NSA αλλά ο οδηγός του έκανε λάθος και έστριψε προς την κατεύθυνση του σημείου ελέγχου.

Το όχημα δεν υπάκουσε στις εντολές να σταματήσει στο σημείο «επειδή ενδεχομένως μετέφερε ναρκωτικά», σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που επικαλείται η Washington Post, το όχημα ήταν κλεμμένο. Οι δύο επιβαίνοντες είχαν συναντήσει την προηγούμενη ημέρα τον ιδιοκτήτη του οχήματος, με τον οποίο διανυκτέρευσαν σε μοτέλ στη Βαλτιμόρη το προηγούμενο βράδυ.

Το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα), το αυτοκίνητο φέρεται να είχε εξαφανιστεί από το πάρκινγκ του μοτέλ και, αν στέκουν τα όσα δείχνουν οι μαρτυρίες του ιδιοκτήτη του, το περιστατικό στην NSA σημειώθηκε κατά τη διαφυγή των δύο ανδρών με το κλεμμένο αυτοκίνητο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024