Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ψυχοθεραπεία για αυτοκτονικές τάσεις είχε ακολουθήσει ο Αντρέας Λούμπιτς

Ψυχοθεραπεία για αυτοκτονικές τάσεις είχε ακολουθήσει ο Αντρέας Λούμπιτς

Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings είχε ακολουθήσει ψυχοθεραπεία με παραπεμπτικό για αυτοκτονικές τάσεις για αρκετά χρόνια στο παρελθόν προτού λάβει άδεια πιλότου, ανακοίνωσε η Εισαγγελία του Ντύσελντορφ τη Δευτέρα. Ωστόσο, δεν έχουν προκύψει ενδείξεις για τάσεις αυτοκτονίας του Αντρέας Λούμπιτς πρόσφατα, ούτε και για σωματική ασθένεια. Στο σκοτάδι οι έρευνες για τα πιθανά κίνητρα της ηθελημένης συντριβής.

Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings είχε ακολουθήσει ψυχοθεραπεία με παραπεμπτικό για αυτοκτονικές τάσεις για αρκετά χρόνια στο παρελθόν προτού λάβει άδεια πιλότου, ανακοίνωσε η Εισαγγελία του Ντύσελντορφ τη Δευτέρα. Ωστόσο, δεν έχουν προκύψει ενδείξεις για τάσεις αυτοκτονίας του Αντρέας Λούμπιτς πρόσφατα, ούτε και για σωματική ασθένεια.

Άγνωστα παραμένουν ταυτόχρονα τα πιθανά κίνητρα της κατά τα φαινόμενα ηθελημένης συντριβής, καθώς οι εισαγγελείς αναφέρουν πως δεν έχουν βρει επί του παρόντος καμία ένδειξη γιατί ο 27χρονος Αντρέας Λούμπιτς μπορεί να οδήγησε μαζί του στο θάνατο τους 149 επιβαίνοντες της πτήσης της Germanwings το εφιαλτικό πρωινό της 24ης Μαρτίου.

Ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας Ραλφ Χέρενμπρικ ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως ο Λούμπιτς είχε ακολουθήσει επί χρόνια ψυχοθεραπεία με «παραπεμπτικό για τάσεις αυτοκτονίας» πριν λάβει την άδεια πιλότου -αλλά όχι πρόσφατα.

Τα σχετικά έγγραφα καταδεικνύουν πως δεν υπήρξε ανάλογη θεραπεία τα χρόνια αφότου έλαβε το δίπλωμα πιλότου.

«Την ακόλουθη περίοδο, και έως πρόσφατα, υπήρξαν περαιτέρω επισκέψεις σε γιατρό κατά τις οποίες δόθηκαν παραπεμπτικά για αναρρωτική άδεια χωρίς όμως να καταγράφονται αυτοκτονικές τάσεις ή επιθετικότητα εις βάρος τρίτων» ανέφερε ο Ραλφ Χέρενμπρικ.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι ο συγκυβερνήτης ετοιμαζόταν να κάνει αυτό που φαίνεται ότι έκανε» επισήμανε για να προσθέτει ότι δεν υπάρχει τίποτα μέχρι στιγμής στην προσωπική και επαγγελματική ζωή του Αντρέας Λούμπιτς που να επιτρέπει την οποιαδήποτε εκτίμηση για το κίνητρό του.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε επίσης πως ο συγκυβερνήτης δεν άφησε πίσω κανένα σημείωμα.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν ορισμένα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Λούμπιτς είχε προβλήματα με την όρασή του, πιθανώς αποκόλληση αμφιβληστροειδούς. Ωστόσο, ο Ραλφ Χέρενμπρικ δήλωσε ότι ο συγκυβερνήτης δεν έπασχε «από καμία σωματική ασθένεια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024