Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κορυφώνονται οι προσπάθειες για ιρανική συμφωνία, σε ναυάγιο ελπίζει το Ισραήλ

Κορυφώνονται οι προσπάθειες για ιρανική συμφωνία, σε ναυάγιο ελπίζει το Ισραήλ

Η ώρα της αλήθειας για τις συνομιλίες των 'Εξι με το Ιράν για τα πυρηνικά της Τεχεράνης πλησιάζει, και οι προσπάθειες κορυφώνονται: Οι ΥΠΕΞ ΗΠΑ, Γαλλίας και Γερμανίας άλλαξαν την τελευταία στιγμή το πρόγραμμά τους για να είναι στη Λωζάννη και να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις. Το Ισραήλ, διά στόματος του πρωθυπουργού Νετανιάχου, λέει πως η «συμφωνία, όπως φαίνεται, είναι χειρότερη από ό,τι φοβόμασταν». Οι αναφορές διπλωματών περιορίζονται στο να εκφράζουν αισιοδοξία, αλλά να σημειώνουν πως «υπάρχει ακόμη δουλειά».

Η ώρα της αλήθειας για τις συνομιλίες των ‘Εξι με το Ιράν για τα πυρηνικά της Τεχεράνης πλησιάζει, και οι προσπάθειες κορυφώνονται: Οι ΥΠΕΞ ΗΠΑ, Γαλλίας και Γερμανίας άλλαξαν την τελευταία στιγμή το πρόγραμμά τους για να είναι στη Λωζάννη και να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις. Το Ισραήλ, διά στόματος του πρωθυπουργού Νετανιάχου, λέει πως η «συμφωνία, όπως φαίνεται, είναι χειρότερη από ό,τι φοβόμασταν».

Οι αναφορές διπλωματών περιορίζονται στο να εκφράσουν αισιοδοξία αλλά να σημειώνουν πως ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία: «Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά μένει ακόμη δουλειά να γίνει» είπε, ενδεικτικά, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Ο Φαμπιούς ανέβαλε προγραμματισμένη κοινή επίσκεψή του με τον γερμανό ΥΠΕΞ Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ στο Καζακστάν ώστε να μείνουν και οι δύο στην Ελβετία για τις διαπραγματεύσεις.

Και ο αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι ακύρωσε τη συμμετοχή του σε εκδήλωση στη Βοστώνη ώστε να μείνει στη Λωζάννη.

Από την πλευρά του το Ισραήλ, διά στόματος του πρωθυπουργού Νετανιάχου, εξέφρασε για άλλη μία φορά την έντονη αντθεσή του σε επίτευξη συμφωνίας, την οποία θεωρεί ότι η Τεχεράνη θα εκμεταλλευτεί για να αναπτύξει πυρηνικό οπλοστάσιο.

Ο Νετανιάχου ανέφερε την Κυριακή πως «συμφωνία, όπως φαίνεται, περιέχει όλους μας τους φόβους, και ακόμη περισσότερα».

«Ο άξονας Ιράν-Λωζάννης-Υεμένης είναι επικίνδυνος για την ανθρωπότητα και πρέπει να εμποδιστεί» είπε χαρακτηριστικά ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Την ελπίδα του, όπως αναφέρει το Reuters, πως τελικά δεν θα υπάρξει συμφωνία εξέφρασε και ο ισραηλινός υπουιργός Στρατηγικών Υποθέσεων Γιουβάλ Στάιντις, λέγοντας στο ισραηλινό ραδιόφωνο πως «υπάρχουν ακόμη μεγάλες επιφυλάξεις στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, ακόμη και τη Βρετανία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024