Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τυνησία: Πορεία κατά της τρομοκρατίας, «νεκρός συνεργός» της επίθεσης

Τυνησία: Πορεία κατά της τρομοκρατίας, «νεκρός συνεργός» της επίθεσης

Με την παρουσία του γάλλου προέδρου και του ιταλού πρωθυπουργού στην Τύνιδα, στην κορυφή της αντιπροσωπείας ευρωπαίων αξιωματούχων, χιλιάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για πορεία εναντίον της τρομοκρατίας στον απόηχο της αιματηρής επίθεσης στο μουσείο Μπαρντό. Μερικές ώρες νωρίτερα, οι τυνησιακές δυνάμεις είχαν ανακοινώσει πως ανάμεσα σε εννέα ισλαμιστές μαχητές που σκότωσαν βρισκόταν ένας με διασύνδεση στην επίθεση.

Με την παρουσία του γάλλου προέδρου και του ιταλού πρωθυπουργού στην Τύνιδα, στην κορυφή της αντιπροσωπείας ευρωπαίων αξιωματούχων, χιλιάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για πορεία εναντίον της τρομοκρατίας στον απόηχο της αιματηρής επίθεσης στο μουσείο Μπαρντό.

Μερικές ώρες νωρίτερα, οι τυνησιακές δυνάμεις είχαν ανακοινώσει πως ανάμεσα σε εννέα ισλαμιστές μαχητές που σκότωσαν βρισκόταν ένας με διασύνδεση στην επίθεση.

O τυνήσιος πρωθυπουργός Χαμπίμπ Εσίντ ανέφερε πως ανάμεσα στους εννέα ισλαμιστές που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή στη Γκάφσα (κοντά στη μεθόριο με την Αλγερία) ήταν ο Χαλέντ Τσαϊέμπ.

Ο Τσαϊέμπ, με το ψευδώνυμο Αμπού Σαχρ Λοκμάν, θωερίται κορυφαίο στέλεχος της ομάδας πίσω από την επίθεση στο μουσείο Μπαρντό και συγκεκριμένα μεταξύ των υπεύθυνων για το σχεδιασμό της.

Για την Κυριακή, τα τυνησιακά κόμματα είχαν καλέσει σε πορεία στην Τύνιδα με συνθήματα εναντίον της τρομοκρατίας.

Δεκάδες χιλιάδες έδωσαν το «παρών» το μεσημέρι, κρατώντας σημαίες της χώρας.

Μεταξύ των ξένων αξιωματούχων που συμμετείχαν, με το σύνθημα «όλος ο κόσμος είναι Μπαρντό», είναι και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ (που ψήφισε νωρίς στον δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών πριν αναχωρήσει για την Τύνιδα), ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και η πρόεδρος της ιταλικής Λάουρα Μπολντρίνι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024