Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαδήλωση στη Ρώμη από εργάτες μετάλλου κόντρα στην πολιτική Ρέντσι

Διαδήλωση στη Ρώμη από εργάτες μετάλλου κόντρα στην πολιτική Ρέντσι

Σε διαδήλωση στους δρόμους της Ρώμης κατεβαίνει το απόγευμα του Σαββάτου το κεντροαριστερό συνδικάτο Fiom - Cgil, το οποίο εκπροσωπεί τους εργάτες των βιομηχανιών του μετάλλου. Οι εργάτες διαδηλώνουν κατά της πολιτικής του Ματέο Ρέντσι που την χαρακτηρίζουν «ανεπαρκή και ακατάλληλη».

Σε διαδήλωση στους δρόμους της Ρώμης κατεβαίνει το απόγευμα του Σαββάτου το κεντροαριστερό συνδικάτο Fiom -Cgil, το οποίο εκπροσωπεί τους εργάτες των βιομηχανιών του μετάλλου.

Ο γραμματέας του, Μαουρίτσιο Λαντίνι, έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για την δημιουργία μιας «κοινωνικής συμμαχίας», η οποία θα πρέπει να υπερασπισθεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και να καταστήσει σαφές ότι «τα έσοδα και δικαιώματα των πολιτών που ζουν χάρη στην δουλειά τους δεν μπορούν διαρκώς να συρρικνώνονται, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι».

«Οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν και πάλι, σήμερα, διότι θέλουν να δείξουν ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης στον τομέα της εργασίας είναι ανεπαρκείς και ακατάλληλες. Πρέπει να εγκριθεί άμεσα ένα νέο σχέδιο για την τόνωση της απασχόλησης» τόνισε και η γενική γραμματέας του συνδικάτου Cgil, Σουζάνα Καμούσο.

Στην πορεία, η οποία θα ολοκληρωθεί στην Piazza del Popolo πρόκειται να λάβουν μέρος εργάτες από τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri, αλλά και από τα χαλυβουργεία του Τέρνι, τα οποία ανήκουν στον γερμανικό όμιλο ThyssenKrupp.

Πρόσφατα, έπειτα από μακρά διαπραγμάτευση, απετράπη μεγάλη μείωση του προσωπικού τους, που είχε προγραμματίσει η εργοδοσία.

Το «παρών», στην κινητοποίηση της Fiom- Cgil πρόκειται να δώσει και το ιταλικό κόμμα Αριστερά και Ελευθερία, βουλευτές και γερουσιαστές της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος του Ματέο Ρέντσι, το κόμμα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης και το ιταλικό ψηφοδέλτιο «η ‘Αλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», το οποίο έχει εκλέξει τρεις ευρωβουλευτές. Aπό τους κεντρικούς ομιλητές, με αναφορά στον κεντρικό ρόλο της κοινωνίας των πολιτών, θα είναι και ο γνωστός συνταγματολόγος Στέφανο Ροντοτά.

Ο επικεφαλής της Fiom, Μαουρίτσιο Λαντίνι, θεωρεί ότι η μεταρρύθμιση του εργασιακού, η οποία εγκρίθηκε από την κυβέρνηση Ρέντσι είναι επιζήμια και, με στόχο την κατάργησή της, δεν αποκλείει την προσφυγή σε ακυρωτικό δημοψήφισμα, ενώ παράλληλα τάσσεται υπέρ μιας πιο δυναμικής καταπολέμησης της μαφίας και της φοροδιαφυγής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τα γαριδάκια στα 2 δισ. ευρώ - Η πορεία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου

Ο ιδρυτής της Chipita και επικεφαλής της Bespoke μιλά στην πρωτοβουλία Innovative Greeks Talks του ΣΕΒ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024