Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αθώα η γυναίκα που λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου στην Καμπούλ

Αθώα η γυναίκα που λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου στην Καμπούλ

Αθώα κρίθηκε η γυναίκα που λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου την περασμένη εβδομάδα από εξαγριωμένο πλήθος στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν με την κατηγορία ότι έκαψε το Κοράνι. Ο ανώτερος ποινικός ανακριτής υποσχέθηκε ότι θα τιμωρήσει όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση και είπε ότι 13 άνθρωποι, περιλαμβανομένων οκτώ αξιωματικών της αστυνομίας, έχουν ήδη συλληφθεί.

Αθώα κρίθηκε η γυναίκα που λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου την περασμένη εβδομάδα από εξαγριωμένο πλήθος στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν με την κατηγορία ότι έκαψε το Κοράνι.

Βίντεο που ελήφθη με κινητό τηλέφωνο και κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει αστυνομικούς να παρακολουθούν αμέτοχοι εξαγριωμένο πλήθος ανδρών να λιντσάρει την 27χρονη και στη συνέχεια να βάζει φωτιά στη σορό της και να το πετάει σε ποτάμι.

«Χθες το βράδυ, εξέτασα όλα τα έγγραφα και τα αποδεικτικά στοιχεία εκ νέου, αλλά δεν μπόρεσα να βρω καμία ένδειξη ότι η Φαρκχούντα έκαψε το Ιερό Κοράνι» δήλωσε ο στρατηγός Μοχάμεντ Ζαχίρ στους δημοσιογράφους στην κηδεία της γυναίκας που τελέστηκε σήμερα. «Η Φαρκχούντα ήταν απολύτως αθώα» είπε.

Ο ανώτερος ποινικός ανακριτής υποσχέθηκε ότι θα τιμωρήσει όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση και είπε ότι 13 άνθρωποι, περιλαμβανομένων οκτώ αξιωματικών της αστυνομίας, έχουν ήδη συλληφθεί.

Το θύμα ήταν δασκάλα Ισλαμικών Σπουδών, σύμφωνα με τον αδελφό της, ο οποίος διέψευσε τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ότι η αδελφή του ήταν ψυχικά ασθενής. Ο ίδιος είπε ότι αυτό το επινόησε ο πατέρας τους στην προσπάθειά του να προστατεύσει την οικογένειά του όταν η αστυνομία τους είπε να φύγουν από την πόλη για την ασφάλειά τους.

«Ο πατέρας μου τρόμαξε κι είπε ψέματα για να καθησυχάσει τα πνεύματα» είπε ο Νατζιμπουλάχ, ο οποίος άλλαξε το δεύτερο όνομά του σε Φαρκχούντα στη μνήμη της αδελφής του.

Εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν στην κηδεία της 27χρονης φωνάζοντας «Θέλουμε δικαιοσύνη», ενώ το φέρετρό της μετέφεραν γυναίκες.

Τη δολοφονία καταδίκασε ο αφγανός πρόεδρος και άλλοι αξιωματούχοι, αλλά υπήρξαν και φωνές που την επικρότησαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024