Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περιφερειακές εκλογές στην Ολλανδία με το βλέμμα στα ποσοστά του Βίλντερς

Περιφερειακές εκλογές στην Ολλανδία με το βλέμμα στα ποσοστά του Βίλντερς

Στις κάλπες για την αυτοδιοίκηση στην Ολλανδία, η κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε ελπίζει ότι θα καταγράψει μία ενθαρρυντική εξέλιξη απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ευαίσθητος κυβερνητικός συνασπισμός -που παραλίγο να καταρρεύσει πριν από λίγους μήνες- αλλά και να δει κάμψη της αποδοχής του ακροδεξιού κόμματος του Χερτ Βίλντερς. Παρά την πρόσφατη παραίτηση δύο υπουργών, το κυβερνητικό στρατόπεδο έχει εμφανιστεί να ανακάμπτει τον τελευταίο καιρό, όμως ήττα στις αυτοδιοικητές μπορεί να απειλήσει ξανά, με «ντόμινο», τη βιωσιμότητα του συνασπισμού.

Στις κάλπες για την αυτοδιοίκηση στην Ολλανδία, η κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε ελπίζει ότι θα καταγράψει μία ενθαρρυντική εξέλιξη απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ευαίσθητος κυβερνητικός συνασπισμός -που παραλίγο να καταρρεύσει πριν από λίγους μήνες- αλλά και να δει κάμψη της αποδοχής του ακροδεξιού κόμματος του Χερτ Βίλντερς.

Παρά την πρόσφατη παραίτηση δύο υπουργών, το κυβερνητικό στρατόπεδο έχει εμφανιστεί να ανακάμπτει τον τελευταίο καιρό, όμως ήττα στις αυτοδιοικητές μπορεί να απειλήσει ξανά, με «ντόμινο», τη βιωσιμότητα του συνασπισμού.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις (με ερώτηση για εθνικές εκλογές) εμφανίζουν το VVD του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε να έχει κλείσει την ψαλίδα με το PVV του Βίλντερ και να βρίσκεται στις 23 έδρες, μόνο μία πίσω.

Τον τελευταίο καιρό, το VVD έχει καταφέρει στις δημοσκοπήσεις να ενισχυθεί κατά περίπου 4 μονάδες -ποσοστά ωστόσο και πάλι αρκετά χαμηλότερα (περίπου 12 μονάδες) από τις εκλογές του 2012.

Την ανάκαψμη δεν εμπόδισε ούτε η πρόσφατη παραίτηση δύο υπουργών που είχαν εμπλακεί σε υπόθεση σκανδαλώδους αποζημίωσης σε έμπορο ναρκωτικών.

Ο Ρούτε ηγείται συνασπισμού με τους Εργατικούς (PvdA) αλλά χρειάζεται την υποστήριξη αριθμού μικρότερων κομμάτων στη Γερουσία, όπου οι συσχετισμοί επηρεάζονται από τις περιφερειακές ηγεσίες που εκλέγονται την Τετάρτη.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, σχεδόν στη μέση της θητείας της, η κυβέρνηση παραλίγο να καταρρεύσει, και ήττα στις αυτοδιοικητικές κάλπες μπορεί να αποδυναμώσει ξανά τον συνασπισμό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024