Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος στην Πορτογαλία: Ο Κοέλιο ξέχασε να πληρώσει φόρους

Σάλος στην Πορτογαλία: Ο Κοέλιο ξέχασε να πληρώσει φόρους

Τα πυρά της Αντιπολίτευσης δέχεται ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας μετά την αποκάλυψη ότι την περίοδο 1999-2003 δεν πλήρωνε έγκαιρα φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Στελέχη των σοσιαλιστών ζήτησαν την παραίτηση του Πάσος Κοέλιου, όμως ο επικεφαλής του κόμματος είπε ότι αναμένει τις εξηγήσεις που θα δώσει στο Κοινοβούλιο.

Τα πυρά της Αντιπολίτευσης δέχεται ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας μετά την αποκάλυψη ότι την περίοδο 1999-2003 δεν πλήρωνε έγκαιρα φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Στελέχη των σοσιαλιστών ζήτησαν την παραίτηση του Πάσος Κοέλιου, όμως ο επικεφαλής του κόμματος, Αντόνιο Κόστα, είπε ότι αναμένει τις εξηγήσεις που θα δώσει στο Κοινοβούλιο.

Ο Πάσους Κοέλιου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Sol παραδέχτηκε ότι «υπήρχαν χρονιές που δήλωνα και πλήρωνα τους φόρους μετά τη λήξη της διορίας, αλλά κατέβαλα πρόστιμα και τόκους -μερικές φορές αυτό γινόταν γιατί το ξεχνούσα, άλλες επειδή δεν είχα τα χρήματα».

Καθώς διέρρεαν πληροφορίες ότι οι φορολογικές αρχές αναγκάστηκαν να τον απειλήσουν με κατάσχεση περιουσιακών του στοιχείων γιατί όφειλε φόρους ύψους 6.000 ευρώ από το διάστημα 2003-2007, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι πάντα πλήρωνε αυτά που χρωστούσε.

«Δεν έχω χρέη. Με αντιμετώπιζαν όπως οποιοδήποτε άλλο φορολογούμενο, χωρίς να μου παραχωρούν προνόμια. Παραδέχομαι ταπεινά ότι καθυστερούσα, δεν είμαι υπερήφανος για αυτό, όμως πάντα πλήρωνα και δήλωνα τα πάντα. Έχω πληρώσει επίσης τα πάντα στα ασφαλιστικά ταμεία» κατέληξε.

Πάντως, η εφημερίδα Público έγραψε ότι εξακολουθεί να οφείλει πάνω από 5.000 ευρώ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι οι καταβολές ήταν υποχρεωτικές στη δική του περίπτωση την εποχή εκείνη.

Οι Σοσιαλιστές προηγούνται στις δημοσκοπήσεις εν όψει των βουλευτικών εκλογών, που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο στην Πορτογαλία, αλλά ο κυβερνών συνασπισμός ακολουθεί με ελάχιστη διαφορά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024