Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξαναχτίζεται το σχολείο από όπου η Μπόκο Χαράμ απήγαγε 276 μαθήτριες

Ξαναχτίζεται το σχολείο από όπου η Μπόκο Χαράμ απήγαγε 276 μαθήτριες

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι άρχισε η αποκατάσταση του λυκείου θηλέων του Τσίμποκ, στα βορειοανατολικά της χώρας, εκεί από όπου οι αντάρτες της Μπόκο Χαράμ είχαν απαγάγει περισσότερες 276 μαθήτριες.

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι άρχισε η αποκατάσταση του λυκείου θηλέων του Τσίμποκ, στα βορειοανατολικά της χώρας, εκεί από όπου οι αντάρτες της Μπόκο Χαράμ είχαν απαγάγει περισσότερες από 276 μαθήτριες.
{{{ map }}}
Η υπουργός Οικονομικών Νγκόζι Οκόντζο-Ιβεάλα έθεσε την Πέμπτη τον θεμέλιο λίθο του νέου σχολείου, 11 μήνες μετά την καταστροφή του προηγούμενου από τους ισλαμιστές.

Τη νύχτα της 14ης Απριλίου 2014 η Μπόκο Χαράμ απήγαγε 276 μαθήτριες από τους κοιτώνες τους. Οι 57 από αυτές κατάφεραν να διαφύγουν, αλλά από τότε δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την τύχη των υπόλοιπων κοριτσιών που παραμένουν στα χέρια των εξτρεμιστών.

«Συμπάσχουμε με την κοινότητα του Τσίμποκ. Ξέρουμε τι περνάτε» ανέφερε ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν στο μήνυμά του προς τους κατοίκους της περιοχής.

Η κυβέρνηση έχει επικριθεί σφοδρά για την αδράνεια που επέδειξε μετά την απαγωγή των μαθητριών και, συνολικότερα, για την ανικανότητά της να αντιμετωπίσουν τους ισλαμιστές.

Η δράση της Μπόκο Χαράμ έχει στοιχίσει τη ζωή σε 13.000 ανθρώπους στη βόρεια Νιγηρία από το 2009.

Ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ, Αμπουμπακάρ Σεκάου, σε βιντεοσκοπημένα μηνύματά του έχει υποστηρίξει ότι εξισλάμισε τα κορίτσια, τα πάντρεψε διά της βίας και τα έχει κάνει «σκλάβες».

Την περασμένη εβδομάδα ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός του νιγηριανού σταθμού αποκάλυψε ότι έχουν εντοπιστεί οι μαθήτριες, όμως έκτοτε δεν υπάρξει κανένα νεώτερο για αυτές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024