Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΝΑΤΟ: Μεγάλος αριθμός Ρώσων στρατιωτών έχει σκοτωθεί στην Ουκρανία

ΝΑΤΟ: Μεγάλος αριθμός Ρώσων στρατιωτών έχει σκοτωθεί στην Ουκρανία

Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν στην ανατολική Ουκρανία και «ένας μεγάλος αριθμός» τους πεθαίνει εκεί, δήλωσε την Πέμπτη από τη Ρίγα της Λετονίας ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του NATO Αλεξάντερ Βέρσμπαου. Αναφερόμενος επίσης στη δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ, ο Βέρσμπαου είπε ότι «δεν γνωρίζουμε ποιος τράβηξε τη σκανδάλη». Όμως ο Νεμτσόφ «ήταν μια ισχυρή φωνή υπέρ της δημοκρατίας και εναντίον της εμπλοκής της Ρωσίας στην Ουκρανία», επισήμανε ο ίδιος.

Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν στην ανατολική Ουκρανία και «ένας μεγάλος αριθμός» τους πεθαίνει εκεί, δήλωσε την Πέμπτη από τη Ρίγα της Λετονίας ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του NATO Αλεξάντερ Βέρσμπαου.

«Οι Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν και πεθαίνουν κατά μεγάλους αριθμούς στην ανατολική Ουκρανία», όπου φιλορώσοι αυτονομιστές μάχονται εναντίον του ουκρανικού στρατού, είπε ο Βέρσμπαου μιλώντας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης Ευρωπαίων κοινοβουλευτικών στην λετονική πρωτεύουσα.

Η Ρωσία επίσημα έχει διαψεύσει επανειλημμένα την παρουσία στελεχών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία.

Μερικές ώρες νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας απέρριψε τις αμερικανικές κατηγορίες περί παρουσίας «χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία», υποστηρίζοντας για άλλη μια φορά ότι η Μόσχα δεν εμπλέκεται στην ουκρανική σύρραξη.

«Το NATO δεν επιδιώκει τη σύγκρουση με τη Ρωσία, αλλά η Ρωσία δεν μοιάζει πλέον να επιθυμεί να ενταχθεί στην ευρωατλαντική κοινότητα» δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του NATO.

«Βλέπουμε μια Ρωσία που έχει επιλέξει τον αναθεωρητισμό, που διακατέχεται από οργή, που παραβιάζει τους διεθνούς κανόνες, που θέλει να ανακτήσει ζώνες επιρροής και εμφανίζεται έτοιμη να χαράξει εκ νέου τα σύνορα διά της ισχύος για να επιτύχει τους στόχους της» τόνισε ο Βέρσμπαου.

«Οι επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία αντανακλούν μία εξέλιξη που έχει παρουσιαστεί εδώ και πολλά χρόνια, από τη Μολδαβία ως την Ουκρανία, περνώντας από τη Γεωργία. Δικαιολογείται από μια ψευδή αφήγηση, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία έχει ταπεινωθεί και περικυκλωθεί από τη Δύση μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Αυτό είναι μύθος. Η πραγματικότητα είναι ότι εδώ και πάνω από 20 χρόνια, το NATO προσπαθεί να αποκαταστήσει επαφή με τη Ρωσία κι όχι να την απομονώσει», συνέχισε ο Βέρσμπαου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στόχος του Ρώσου προέδρου «μοιάζει να είναι να μεταμορφώσει την Ουκρανία σε ένα αποτυχημένο κράτος», και παράλληλα «να καταστείλει και να δυσφημήσει κάθε εναλλακτική άποψη μέσα στη Ρωσία, προκειμένου να αποτρέψει ένα ρωσικό Μαϊντάν».

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ, ο Βέρσμπαου είπε ότι «δεν γνωρίζουμε ποιος τράβηξε τη σκανδάλη». Όμως ο Νεμτσόφ «ήταν μια ισχυρή φωνή υπέρ της δημοκρατίας και εναντίον της εμπλοκής της Ρωσίας στην Ουκρανία», επισήμανε ο ίδιος.

«Ακόμη και πριν από αυτή την τραγική εξέλιξη, έρχονταν στην επιφάνεια όλο και περισσότερες αποδείξεις για το γεγονός ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι όλο και λιγότερο δημοφιλής στη ρωσική κοινή γνώμη, ενώ οι Ρώσοι ηγέτες είναι όλο και λιγότερο σε θέση να κρύψουν το γεγονός ότι οι Ρώσοι στρατιώτες μάχονται και πεθαίνουν σε μεγάλους αριθμούς στην ανατολική Ουκρανία», επέμεινε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του NATO.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024