Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Μεξικό συνέλαβε των αρχηγό των αιμοσταγών Zetas

To Μεξικό συνέλαβε των αρχηγό των αιμοσταγών Zetas

Επιχείρηση αστυνομίας και στρατού στο Μεξικό κατέληξε πριν τα ξημερώματα στη σύλληψη του Ομάρ Τρεβίνο Μοράλες, που θεωρείται ο τελευταίος αρχηγός του αιμοσταγούς καρτέλ των Zetas. Οι «παραστρατιωτικής» δομής Zetas ελέγχουν την περιοχή που συνορεύει με το Τέξας. Σε παράλληλη επιχείρηση για τη σύλληψη του Μοράλες, συνελήφθη και ο «οικονομικός διευθυντής» του Κάρλος Ενσίνας.

Επιχείρηση αστυνομίας και στρατού στο Μεξικό κατέληξε πριν τα ξημερώματα στη σύλληψη του Ομάρ Τρεβίνο Μοράλες, που θεωρείται ο τελευταίος αρχηγός του αιμοσταγούς καρτέλ των Zetas. Οι «παραστρατιωτικής» δομής Zetas ελέγχουν την περιοχή που συνορεύει με το Τέξας.

Σε παράλληλη επιχείρηση για τη σύλληψη του Μοράλες, συνελήφθη και ο «οικονομικός διευθυντής» του, Κάρλος Αρτούρο Χιμένες Ενσίνας.

Οι επιχειρήσεις έγιναν πριν τα ξημερώματα (τοπική ώρα) σε πλούσιο προάστιο του Μόντερεϊ. Σύμφωνα με τον μεξικανό Επίτροπο Εθνικής Ασφάλειας Μ.Α.Ρουμπίδο, ο Mοράλες -ο «Ζ-42»- βαρύνεται με πάνω από δέκα σοβαρές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων το εμπόριο ναρκωτικών, το οργανωμένο έγκλημα και η απαγωγή.

Μαζί με αυτόν και τον Ενσίνας συνελήφθησαν άλλοι τέσσερις συνεργάτες τους, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν με στρατιωτικό αεροσκάφος στην Πόλη του Μεξικού.

Οι Zetas είχαν αναπτυχθεί αρχικά ως δύναμη κρούσης του «Καρτέλ του Κόλπου» και στελεχώνονταν κυρίως από πρώην στρατιωτικούς. Στη συνέχεια αυτονομήθηκαν και έγιναν γνωστοί για τη βιαιότητα με την οποία δρούσαν, που ωχριούσε ακόμη μπροστά και στα όσα μέχρι τότε γνώριζε το Μέξικο, όπου η παράλληλη ισχύς των ναρκοκαρτέλ είναι ενδημικό πρόβλημα.

Ο Ομάρ Τρεβίνο Μοράλες είναι ο αδελφός του Μιγκέλ Άνχελ Τρεβίνο Μοράλες, που θεωρείτο μέχρι τη σύλληψή του τον Ιούλιο του 2013 ο αγριότερος Ζ που είχε περάσει από την ηγεσία της οργάνωσης. Μετά τη σύλληψή, ο Ομάρ ανέλαβε σχεδόν αμέσως τα ηνία και μπήκε στο μικροσκόπιο της έρευνας των Αρχών.

Σύμφωνα τουλάχιστον με τις ανακοινώσεις του Επιτρόπου Εθνικής Ασφαλείας, το νήμα για τον εντοπισμό του πιάστηκε όταν κάποιος που έμοιαζε πολύ με τον Ομάρ Τρεβίνο Μοράλες εθεάθη κοντά σε κτίριο στο Μόντερεϊ που ήταν γνωστό ως χώρος συνεδριάσεων υπό τον Ενσίνας.

Ο Ομάρ, ανέφερε, κυκλοφορούσε με πολύ πιο μικρή ομάδα ασφαλείας ώστε να μην δίνει στόχο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024