Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Κλίντον καλεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δημοσιοποιήσει τα e-mail της

Η Κλίντον καλεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δημοσιοποιήσει τα e-mail της

Θέλοντας να κατευνάσει την καταιγίδα που έχει ξεσπάσει γύρω από την υπόθεση με τη χρήση προσωπικού λογαριασμού e-mail όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, η Χίλαρι Κλίντον κάλεσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δώσει γρήγορα στη δημοσιότητα την ηλεκτρονική της αλληλογραφία. Η υπόθεση έχει ρίξει την σκιά της στην -ανομολόγητη μεν, κοινό μυστικό στην Ουάσινγκτον δε- προσπάθειά της να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές.

Θέλοντας να κατευνάσει την καταιγίδα που έχει ξεσπάσει γύρω από την υπόθεση με τη χρήση προσωπικού λογαριασμού e-mail όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, η Χίλαρι Κλίντον κάλεσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δώσει γρήγορα στη δημοσιότητα την ηλεκτρονική της αλληλογραφία.

Η υπόθεση έχει ρίξει την σκιά της στην -ανομολόγητη μεν, κοινό μυστικό στην Ουάσινγκτον δε- προσπάθειά της να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές.

Η Κλίντον δέχεται επικρίσεις επειδή, όπως έγινε γνωστό, σχεδόν ολόκληρη η ηλεκτρονική της αλληλογραφία, όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών από το 2009 μέχρι το 2013 γινόταν μέσω προσωπικού λογαριασμού και όχι κρυπτογραφημένου κυβερνητικού λογαριασμού.

«Θέλω το κοινό να δει την ηλεκτρονική μου αλληλογραφία. Ζήτησα από το υπουργείο να δώσει τα e-mail στη δημοσιότητα. Απάντησαν ότι θα τα εξετάσουν πριν από τη δημοσιοποίησή τους το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε στο Twitter η Κλίντον.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι κατατέθηκε τέτοιο αίτημα, το οποίο θα εξεταστεί με τη συνήθη διαδικασία -η οποία, διευκρινίστηκε, θα διαρκέσει αρκετά δεδομένου του όγκου της αλληλογραφίας.

Παράλληλα, το ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους Κογκρέσο των ΗΠΑ κατέθεσε αίτημα με το οποίο ζητεί να διαβάσει τα emails της Κλίντον και συγκεκριμένα όσα αφορούν τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2012 στη Βεγγάζη της Λιβύης κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τέσσερις Αμερικανοί.

Την Τετάρτη, ο επικεφαλής της επιτροπής του Κογκρέσου που ερευνά την υπόθεση της Βεγγάζης, ο Τρέι Γκάουντι, δήλωσε ότι θα «προσφύγει στη δικαιοσύνη» προκειμένου να εξασφαλίσει όλη την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Κλίντον την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024