Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βιώσιμη ανάπτυξη, περιβάλλον και μάχη κατά της διαφθοράς οι στόχοι της Κίνας

Βιώσιμη ανάπτυξη, περιβάλλον και μάχη κατά της διαφθοράς οι στόχοι της Κίνας

Χωρίς ιδιαίτερους ευφημισμούς παρουσίασε ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ την κατάσταση στη χώρα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση κατά την ομιλία του στην έναρξη της ετήσιας κοινοβουλευτικής περιόδου: Το Πεκίνο πρέπει να συμφιλιωθεί με «χαμηλότερη» ανάπτυξη -της τάξης του 7%- και να κάνει μεταρρυθμίσεις ώστε να την καταστήσει βιώσιμη, να αντιμετωπίσει τα περιβαλλοντικά προβλήματα, που είναι «βαρύτατα» σε κάποιες περιοχές, και να καταπολεμήσει τη διαφθορά στον κρατικό μηχανισμό.

Χωρίς ιδιαίτερους ευφημισμούς παρουσίασε ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ την κατάσταση στη χώρα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση κατά την ομιλία του στην έναρξη της ετήσιας κοινοβουλευτικής περιόδου: Χαμηλότεροι -σχετικά- ρυθμοί ανάπτυξης και μάχη απέναντι στα περιβαλλοντικά προβλήματα και τη διαφθορά.

Το Πεκίνο πρέπει να συμφιλιωθεί με «χαμηλότερη» ανάπτυξη -της τάξης του 7%- και να κάνει μεταρρυθμίσεις ώστε να την καταστήσει βιώσιμη, ήταν ουσιαστικά η γραμμή στην οποία κινήθηκε ο πρωθυπουργός.

Προηγουμένως, ο στόχος για το φετινό ρυθμό ανάπτυξης βρισκόταν στο 7,5%. Η περυσινή ανάπτυξη 7,4% ήταν η βραδύτερη των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτή είναι η «νέα ομαλότητα», ο κινέζος πρωθυπουργός ανέφερε μιλώντας στους 3.000 αντιπροσώπους της Εθνοσυνέλευσης πως «η πίεση στην κινεζική οικονομία ενισχύεται» και «τα βαθιά ριζωμένα προβλήματα στην οικονομική ανάπτυξη γίνονται όλο και εμφανέστερα».

Το επόμενο έτος «είναι κρίσιμο για βαθιές μεταρρυθμίσεις σε κάθε πεδίο» είπε χαρακτηριστικά.

Ψηλά στην ομιλία του πρωθυπουργού βρέθηκαν όμως και το ζήτημα της περιβαλλοντικής μόλυνσης και της διαφθοράς.

Οι κάτοικοι του Πεκίνου βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με νέφος σε σημείο που καθιστά δύσκολη ακόμη και την παραμονή στο δρόμο, ενώ οι σκανδαλώδεις υποθέσεις διαφθοράς ανώτερων αξιωματούχων που βγαίνουν στη δημοσιότητα θεωρούνται μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Ο Κετσιάνγκ υπογράμμισε ότι τα περιβαλλοντικά προβλήματα είναι «μάστιγα» σε κάποιες περιοχές και τα , είπε ότι οι περιβαλλοντικές διατάξεις θα εφαρμοστούν αυστηρά. «Θα πολεμήσουμε την περιβαλλοντική μόλυνση με όλη μας τη δύναμη» είπε ο κινέζος πρωθυπουργός.

Παράλληλα, για το ζήτημα της διαφθοράς, ανέφερε πως «μικρός αριθμός αξιωματούχων συμπεριφέρονται ανεύθυνα» και υπάρχουν «σοκαριστικές περιπτώσεις διαφθοράς». «Η σκληρή στάση της κυβέρνησης [απέναντι στη διαφθορά] ήρθε για να μείνει» είπε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024