Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την αποφυλάκιση της πιλότου Σαβτσένκο ζητά ο Ποροσένκο από τον Πούτιν

Την αποφυλάκιση της πιλότου Σαβτσένκο ζητά ο Ποροσένκο από τον Πούτιν

Επιστολή με την οποία ζητεί την αποφυλάκιση της πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας Νάντια Σαβτσένκο απηύθυνε ο Πέτρο Ποροσένκο στον Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς εντείνονται οι φόβοι για την υγεία της πιλότου που πραγματοποιεί εδώ και 82 ημέρες απεργία πείνας. Η Σαβτσένκο, στην οποία ο Ποροσένκο απένειμε τον τίτλο της «Ηρωίδας της Ουκρανίας», κρατείται στη Ρωσία κατηγορούμενη για το «φόνο εκ προμελέτης» δύο Ρώσων δημοσιογράφων. Η ίδια δηλώνει στο BBC ότι η απεργία πείνας «δεν θα την σκοτώσει ακόμα».

Επιστολή με την οποία ζητεί την αποφυλάκιση της πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας Νάντια Σαβτσένκο απηύθυνε ο Πέτρο Ποροσένκο στον Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς εντείνονται οι φόβοι για την υγεία της πιλότου που πραγματοποιεί εδώ και 82 ημέρες απεργία πείνας. Η Σαβτσένκο, στην οποία ο Ποροσένκο απένειμε τον τίτλο της «Ηρωίδας της Ουκρανίας», κρατείται στη Ρωσία κατηγορούμενη για το «φόνο εκ προμελέτης» δύο Ρώσων δημοσιογράφων.

«Έστειλα επιστολή στον πρόεδρο Πούτιν ζητώντας του να αποφυλακίσει αμέσως τη Νάντια Σαβτσένκο, ιδίως για ιατρικούς λόγους» δήλωσε ο Πέτρο Ποροσένκο κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Κίεβο.

Η Νάντια Σαβτσένκο συνελήφθη τον Ιούλιο από τους Ρώσους με την κατηγορία του «φόνου εκ προμελέτης» δύο Ρώσων δημοσιογράφων στην ανατολική Ουκρανία στα μέσα Ιουνίου.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αναφορές ότι κινδυνεύει η ζωή της πιλότου εξαιτίας της απεργίας πείνας, γεγονός το οποίοι Ρώσοι ανακριτές διέψευσαν.

Η ίδια δήλωσε στο BBC την Τετάρτη πως η απεργία πείνας «δεν θα την σκοτώσει ακόμα».

«Κάποιες φορές ζαλίζομαι και νοιώθω άρρωστη. Όμως, είμαι εντάξει. Εφόσον ακόμη νοιώθω κάτι, σημαίνει πως είμαι ζωντανή» ανέφερε.

«Όλο αυτό στο τέλος θα με τελειώσει. Αργά ή γρήγορα. Φυσικά αυτό θα γίνει. Σαράντα κιλά σημαίνει θάνατος και σήμερα ζυγίζω 55. Έχω άλλα 15. Αλλά δεν θα γίνει σύντομα. Οπότε μην ανησυχείτε. Θα κρατήσει λίγο ακόμα» είπε η πιλότος.

Ρωσικό δικαστήριο απέρριψε την Τετάρτη την έφεση που είχε υποβάλει για την αποφυλάκισή της.

Τη Δευτέρα ο Πέτρο Ποροσένκο της απένειμε τον τίτλο της «Ηρωίδας της Ουκρανίας».

«Η Νάντια είναι ένα σύμβολο του αήττητου πνεύματος και του ηρωισμού των Ουκρανών, ένα σύμβολο του τρόπου με τον οποίο πρέπει να προστατεύσουμε την Ουκρανία και να αγαπήσουμε την Ουκρανία. Ένα σύμβολο της νίκης μας» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Η υπόθεση της έχει καταστεί μείζον ζήτημα στην Ουκρανία με τα μέσα ενημέρωσης να την χαιρετίζουν ως εθνική ηρωίδα στη μάχη μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024