Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ζωγράφος έκρυψε λίγη... Λεβίνσκι στον «επίσημο» πίνακα του Μπιλ Κλίντον

Ο ζωγράφος έκρυψε λίγη… Λεβίνσκι στον «επίσημο» πίνακα του Μπιλ Κλίντον

Στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων της Ουάσινγκτον, ο Μπιλ Κλίντον υπάρχει ανάμεσα στους υπόλοιπους αμερικανούς προέδρους μέσα από τον πίνακα που ζωγράφισε ο Νέλσον Σαρκς. Στον πίνακα όμως, όπως αποκαλύπτει τώρα ο ίδιος ο ζωγράφος, υπάρχει ένα στοιχείο για μία γυναίκα που σημάδεψε την πορεία του Κλίντον, αλλά δεν είναι η Χίλαρι. Ποια είναι; Δεν χρειάζεται και πολλή φαντασία...

Στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων της Ουάσινγκτον, ο Μπιλ Κλίντον υπάρχει ανάμεσα στους υπόλοιπους αμερικανούς προέδρους μέσα από τον πίνακα που ζωγράφισε ο Νέλσον Σαρκς. Στον πίνακα όμως, όπως αποκαλύπτει τώρα ο ίδιος ο ζωγράφος, υπάρχει ένα στοιχείο για μία γυναίκα που σημάδεψε την πορεία του Κλίντον, αλλά δεν είναι η Χίλαρι.

Ποια είναι; Δεν χρειάζεται και πολλή φαντασία…

«Όταν ζωγράφιζα τον πίνακα, δεν μπορούσα να βγάλω από το μυαλό μου όλη την υπόθεση με τη Μόνικα Λεβίνσκι» είπε ο Σαρκς στην Philadelphia Daily News.

Αυτό πέρασε και στον πίνακα, λέει: «Αν δει κανείς το τζάκι, πέφτει μία σκιά από κάτι που βρίσκεται έξω από τον πίνακα. Ουσιαστικά είναι η σκιά από ένα μπλε φόρεμα που είχα πάνω σε ένα μανεκέν την ώρα που ζωγράφιζα τον πίνακα, αλλά όχι όταν ήταν εκεί ο πρόεδρος».

Εξηγώντας το προφανές, ο Σαρκς λέει ότι «η σκιά αντιπροσωπεύει δύο πράγματα, κυριολεκτικά την σκιά από ένα μπλε φόρεμα», όπως το διαβόητο της Λεβίνσκι, «και μεταφορικά την σκιά που αποτέλεσε η υπόθεση στη θητεία του».

Επίσης, στο πορτρέτο ο Κλίντον δεν φορά τη βέρα του. Ο πίνακας δεν εκτίθεται προς το παρόν στην Πινακοθήκη και είναι ακόμη στο χώρο αποθήκευσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024