Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυση Ολλανδών κρατούμενων επειδή Νορβηγοί παίρνουν τα κελιά πολυτελείας

Μήνυση Ολλανδών κρατούμενων επειδή Νορβηγοί παίρνουν τα κελιά πολυτελείας

Μάλλον προβληματική αποδεικνύεται η συμφωνία Νορβηγίας και Ολλανδίας για μεταφορά κρατουμένων από την πρώτη στη δεύτερη, ελλείψει κελιών. Μετά τους συγγενείς των Νορβηγών που διαμαρτύρονται, τώρα ομάδα Ολλανδών κρατουμένων μήνυσε το υπουργείο Δικαιοσύνης για την συμφωνία, επειδή φοβούνται πως οι Νορβηγοί θα πάρουν τα καλύτερα κελιά...

Μάλλον προβληματική αποδεικνύεται η συμφωνία Νορβηγίας και Ολλανδίας για μεταφορά κρατουμένων από την πρώτη στη δεύτερη, ελλείψει κελιών. Μετά τους συγγενείς των Νορβηγών που διαμαρτύρονται, τώρα ομάδα Ολλανδών κρατουμένων μήνυσε το υπουργείο Δικαιοσύνης για την συμφωνία, επειδή φοβούνται πως οι Νορβηγοί θα πάρουν τα καλύτερα κελιά…

Η συμφωνία κυρώθηκε από το ολλανδικό υπουργείο Δικαιοσύνης τη Δευτέρα και προβλέπει τη μεταφορά 242 νορβηγών κρατουμένων, για τους οποίους δεν υπάρχει χώρος στις φυλακές στο νότιο τμήμα της Νορβηγίας.

Όμως, όπως ανέφερε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων η δικηγόρος 17 κρατουμένων από την άλλη πλευρά, από τη φυλακή του Νόργκερχαβεν στην Ολλανδία, οι πελάτες της υπέβαλαν μήνυση κατά του υπουργείου επειδή κινδυνεύουν με επιδείνωση των συνθηκών κράτησής τους.

Οι ολλανδοί κρατούμενοι κρατούνται σε κελιά που, όπως αναφέρει ο Guardian, μπορούν να καλλιεργούν λαχανικά, να έχουν κότες, να μαγειρεύουν μόνοι τους, να κάνουν τη γυμναστική τους, να τα βάψουν όπως θέλουν και να έχουν ο καθένας τηλεόραση με 55 κανάλια -και τα πάντα με θέα το μαγευτικό ολλανδικό σκηνικό.

Όλα αυτά θα κοπούν, φοβούνται, αν τα κελιά τους δοθούν στους Νορβηγούς. Ειδικά η θέα δεν είναι λίγο πράγμα, υπογραμμίζει η δικηγόρος τους, επειδή οι κρατούμενοι εκτίουν ποινή από 10 έτη μέχρι ισόβια και είναι καίριας σημασίας για να αισθάνονται ότι έχουν επαφή με τον έξω κόσμο.

Αντιδράσεις στη συμφωνία ενοικίασης των κελιών (για την οποία το Όσλο θα πληρώσει τη Χάγη) υπάρχουν και στην νορβηγική πλευρά. Η μεν αντιπολίτευση λέει πως τα χρήματα θα έπρεπε να δοθούν για επέκταση των νορβηγικών φυλακών, οι δε συγγενείς των κρατουμένων διαμαρτύρονται για την απόσταση.

Το Όσλο απαντά λέγοντας πως εάν δεν μεταφέρονταν στην Ολλανδία, οι κρατούμενοι θα έπρεπε να μεταφερθούν σε φυλακές στο νορβηγικό βορρά, ο οποίος είναι ουσιαστικά πιο μακριά από το Όσλο από ό,τι η Ολλανδία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024