Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην επίθεση για την ανακατάληψη του Τικρίτ περνά το Ιράκ

Στην επίθεση για την ανακατάληψη του Τικρίτ περνά το Ιράκ

Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση για να ανακαταλάβουν το Τικρίτ από την τζιχαντιστική ISIS έχουν ξεκινήσει, σύμφωνα με την ιρακινή κρατική τηλεόραση, οι ιρακινές δυνάμεις, περίπου οκτώ μήνες αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη. Λίγο νωρίτερα, η Βαγδάτη είχε προσφέρει αμνηστία σε όσους σουνίτες μαχητές εγκαταλείψουν τις τάξεις των τζιχαντιστών.

Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση για να ανακαταλάβουν το Τικρίτ από την τζιχαντιστική ISIS έχουν ξεκινήσει, σύμφωνα με την ιρακινή κρατική τηλεόραση, οι ιρακινές δυνάμεις, περίπου οκτώ μήνες αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη.

Λίγο νωρίτερα, η Βαγδάτη, διά στόματος του πρωθυπουργού Χαϊντέρ αλ Αμπαντί, είχε προσφέρει αμνηστία σε όσους σουνίτες μαχητές εγκαταλείψουν τις τάξεις των τζιχαντιστών.

Τη Δευτέρα, το κανάλι Al Iraqiya μετέδωσε πως οι ιρακινές δυνάμεις ξεκίνησαν επιθέσεις στην πόλη του Τικρίτ, με μέσα πυροβολικού και αεροπορική υποστήριξη.

Σύμφωνα με τις ιρακινές αναφορές, μαχητές από ορισμένα σημεία στις παρυφές της πόλης είχαν εγκαταλείψει τις θέσεις τους.

Το Τικρίτ είχε αρχίσει να πέφτει στον έλεγχο της ISIS τον Ιούνιο του 2014, μαζί με τη Μοσούλη, και οι ιρακινές δυνάμεις το είχαν εγκαταλείψει πλήρως τον Ιούλιο. Ήταν το ξεκίνημα της επέκτασης των τζιχαντιστών, οι οποίοι γρήγορα κατέληξαν να ελέγχουν μία μεγάλη περιοχή στο κεντρικό Ιράκ και τη γειτονική Συρία.

Οι ιρακινές δυνάμεις είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς και τον Αύγουστο να ανακαταλάβουν το Τικρίτ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024