Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H Αυστραλία «αρχίζει να συζητά» διακοπή της έρευνας για το άφαντο Boeing

H Αυστραλία «αρχίζει να συζητά» διακοπή της έρευνας για το άφαντο Boeing

Η Αυστραλία αρχίζει να διαμηνύει πως, έναν χρόνο μετά την εξαφάνιση του Boeing της Malaysian Airlines στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, σύντομα θα χρειαστεί να «ληφθούν αποφάσεις» για το εάν η αναζήτησή του θα συνεχιστεί. Η δεύτερη, ενδελέχεστερη έρευνα στην τεράστια θαλάσσια περιοχή που θεωρείται ότι έπεσε το αεροπλάνο με τους 239 επιβαίνοντες σύντομα θα ολοκληρωθεί και η Καμπέρα -που καλύπτει το κόστος μαζί με την Μαλαισία- προετοιμάζει το έδαφος πως μέχρι τότε θα πρέπει να έχει αποφασιστεί τι θα γίνει εάν δεν έχει βρεθεί τίποτε.

Η Αυστραλία αρχίζει να διαμηνύει πως, έναν χρόνο μετά την εξαφάνιση του Boeing της Malaysian Airlines στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, σύντομα θα χρειαστεί να «ληφθούν αποφάσεις» για το εάν η αναζήτησή του θα συνεχιστεί.

Η δεύτερη, ενδελέχεστερη έρευνα στην τεράστια θαλάσσια περιοχή που θεωρείται ότι έπεσε το αεροπλάνο με τους 239 επιβαίνοντες σύντομα θα ολοκληρωθεί και η Καμπέρα -που καλύπτει το κόστος μαζί με την Μαλαισία- προετοιμάζει το έδαφος πως μέχρι τότε θα πρέπει να έχει αποφασιστεί τι θα γίνει εάν δεν έχει βρεθεί τίποτε.

Το Βoeing που εκτελούσε την πτήση MH370 με προορισμό το Πεκίνο είχε απογειωθεί στις 8 Μαρτίου του 2014 από την Κουάλα Λουμπούρ αλλά κάποια στιγμή άλλαξε, για άγνωστους λόγους, πορεία προς τα νότια για να γίνει το μεγαλύτερο μυστήριο στη σύγχρονη ιστορία της αεροπλοΐας: Έναν χρόνο μετά, δεν έχει ακόμη βρεθεί ίχνος του.

Το Μάιο θα ολοκληρωθεί η έρευνα στα 60.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα του βυθού του νότιου Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Περθ, όπου και θεωρείται πιθανότερο ότι κατέληξε το Boeing. Θεωρητικά, η έρευνα θα μπορούσε στη συνέχεια να επεκταθεί στην αχανή έκταση 1,1 εκατ. τετραγωνικών χλμ. γύρω από την κύρια περιοχή.

«Αρκετά νωρίτερα θα πρέπει να έχουμε αποφασίσει τι θα γίνει εάν δεν βρεθεί τίποτα» είπε στο Reuters ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας Ουόρεν Τρας.

Οι συζητήσεις, είπε, έχουν ήδη ξεκινήσει για το ενδεχόμενο αυτό, λέγοντας πως ανάμεσα στις επιλογές είναι και να ανασταλεί η έρευνα. «Προφανώς και δεν μπορούμε να ψάχνουμε επ’ άπειρον» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πάντως πως η Αυστραλία επιδιώξει να κάνει «ότι είναι δυνατό σε λογικά πλαίσια» ώστε να βρεθεί το αεροσκάφος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024