Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ΗΠΑ κινούνται προς απέλαση 150 Βοσνίων για εγκλήματα πολέμου

Οι ΗΠΑ κινούνται προς απέλαση 150 Βοσνίων για εγκλήματα πολέμου

Οι αμερικανικές αρχές έχουν ξεκινήσει, σύμφωνα με δημοσίευμα, τις διαδικασίες για να απελάσουν περίπου 150 Βόσνιους που έχουν μεταναστεύεσει στις ΗΠΑ τις τελευταίες δύο δεκαετίες και θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην τέλεση εγκλημάτων πολέμου στον πόλεμο της Βοσνίας. Συνολικά, φέρονται να έχουν ταυτοποιηθεί περίπου 300 άτομα, αριθμός που ενδεχομένως να αυξηθεί όσο συνεχίζονται οι έρευνες στοιχείων που στέλνονται από τη Βοσνία.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν ξεκινήσει, σύμφωνα με δημοσίευμα, τις διαδικασίες για να απελάσουν περίπου 150 Βόσνιους που έχουν μεταναστεύεσει στις ΗΠΑ τις τελευταίες δύο δεκαετίες και θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην τέλεση εγκλημάτων πολέμου στον πόλεμο της Βοσνίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι New York Times, οι οποίοι επικαλούνται τον ιστορικό Μάικλ Μακ Κουίν που συνεργάζεται για το θέμα με τις αρμόδιες αρχές Αλλοδαπών, φέρονται συνολικά να έχουν ταυτοποιηθεί περίπου 300 άτομα. Ο αριθμός ενδεχομένως να αυξηθεί όσο συνεχίζονται οι έρευνες στοιχείων που στέλνονται από τη Βοσνία.

Αρκετοί από αυτούς είναι πρώην στρατιώτες που μετά τον πόλεμο πήγαν ως μετανάστες στις ΗΠΑ.

Ορισμένοι υποστηρίζεται δε ότι είναι ύποπτοι και για συμμετοχή στη Σφαγή της Σρεμπρένιτσα, το αιματηρότερο και αγριότερο έγκλημα πολέμου σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο.

O τελικός αριθμός όσων μπουν στο μικροσκόπιο μπορεί να φτάσει ακόμη και τους 600: «Όσο πιο βαθιά σκάβουμε, τόσο περισσότερα βρίσκουμε» λέει ο Μακ Κουίν.

Μέρος της έρευνας είναι και ανοικτή έκκληση που απηύθυναν οι αμερικανικές υπηρεσίες σε Βόσνιους ανά την υφήλιο, ώστε να συλλεχθούν μαρτυρίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024