Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάμερες είχαν εντοπίσει τις βρετανίδες μαθήτριες στην Κωνσταντινούπολη

Κάμερες είχαν εντοπίσει τις βρετανίδες μαθήτριες στην Κωνσταντινούπολη

Σε βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας απεικονίζονται οι τρεις βρετανίδες μαθήτριες, που πιστεύεται ότι βρίσκονταν καθ' οδόν προς τη Συρία προκειμένου να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, να περιμένουν για διάστημα αρκετών ωρών σε σταθμό λεωφορείων στην Τουρκία προτού μεταβούν σε μια πόλη κοντά στα σύνορα με τη Συρία, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σε βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας απεικονίζονται οι τρεις βρετανίδες μαθήτριες, που πιστεύεται ότι βρίσκονταν καθ’ οδόν προς τη Συρία προκειμένου να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, να περιμένουν για διάστημα αρκετών ωρών σε σταθμό λεωφορείων στην Τουρκία προτού μεταβούν σε μια πόλη κοντά στα σύνορα με τη Συρία, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η βρετανική αστυνομία και οι οικογένειες των κοριτσιών έχουν απευθύνει έκκληση προς τις έφηβες να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Τα κορίτσια -η 15χρονη Σαμίμα Μπεγκούμ, η 16χρονη Καντίζα Σουλτάνα και η 15χρονη Αμίρα Αμπάσε- έφυγαν αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη από το Λονδίνο την 17η Φεβρουαρίου.

Οι τρεις κοπέλες πιστεύεται ότι κατάφεραν να εισέλθουν στη Συρία, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία.

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, που έχει ημερομηνία 17 και 18 Φεβρουαρίου, προέρχεται από τον σταθμό λεωφορείων Μπαϊραμπάσα που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, όπου τα κορίτσια έφθασαν με το μετρό που πήραν από το αεροδρόμιο, επισημαίνει η εφημερίδα Milliyet, επικαλούμενη πηγές της αστυνομίας.

Υποστηρίζεται ότι τα κορίτσια παρέμειναν για 18 ώρες στο Μπαϊραμπάσα προτού επιβιβαστούν σε λεωφορείο με προορισμό τη Σανλιούρφα, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τη συριακή μεθόριο, που ελέγχουν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Η τουρκική αστυνομία προσπαθεί να αναγνωρίσει την ταυτότητα των προσώπων που καταγράφονται στο βίντεο να βοηθούν τα κορίτσια με τις αποσκευές τους στο σταθμό λεωφορείων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

inbox
today

Τα θέματα της επικαιρότητας που θα σε απασχολήσουν σήμερα

Sports in

Spotlight

Life Scene

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024