Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Χρηματοδότηση μίας εβδομάδας για το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας

ΗΠΑ: Χρηματοδότηση μίας εβδομάδας για το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας

Το νομοσχέδιο που εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας για μία εβδομάδα υπέγραψε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μετά το πράσινο φως που άναψε το Κογκρέσο. Προηγήθηκε ψηφοφορία-ήττα για τους Ρεπουμπλικάνους στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το νομοσχέδιο που εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας για μία εβδομάδα υπέγραψε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μετά το πράσινο φως που άναψε το Κογκρέσο.

Η αδυναμία συμφωνίας θα οδηγούσε το υπουργείο σε χρεοκοπία, αναγκάζοντας 30.000 εργαζόμενους να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών, ενώ 200.000 πράκτορες, μεταξύ των οποίων αυτοί που είναι αρμόδιοι για την ασφάλεια των συνόρων, θα έπρεπε να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται.

Έπειτα από την ψηφοφορία στη Γερουσία, η Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε την απόφαση που εξασφαλίζει χρηματοδότηση έως τις 6 Μαρτίου και υποχρεώνει συνεπώς τους κοινοβουλευτικούς να εξετάσουν και πάλι το θέμα ώς την επόμενη εβδομάδα.

Η χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας είχε γίνει το διακύβευμα μιας έντονης κομματικής αντιπαράθεσης, καθώς οι ρεπουμπλικάνοι βουλευτές αμφισβητούν το σχέδιο του Μπαράκ Ομπάμα για τη μεταρρύθμιση της μετανάστευσης.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι έχουν την πλειοψηφία στα δύο σώματα του Κογκρέσου, υπολόγιζαν να εντάξουν στο νομοσχέδιο τροπολογίες που θα ακύρωναν, ελλείψει μέσων, το σχέδιο του Ομπάμα που αφορά 5 εκατ. μετανάστες.

Αρχικά η Γερουσία ενέκρινε ένα νομοσχέδιο που κάλυπτε τη χρηματοδότηση του υπουργείου για ένα έτος και δεν περιλάμβανε καμιά απ’ αυτές τις τροπολογίες.

Όμως οι ρεπουμπλικάνοι ηγέτες της Βουλής των Αντιπροσώπων αποφάσισαν να θέσουν προς ψήφιση ένα μέτρο που προέβλεπε να συνεχιστεί για τρεις εβδομάδες η χρηματοδότηση της προστασίας των συνόρων, της Μυστικής Υπηρεσίας (που προστατεύει κυρίως τον αμερικανό πρόεδρο) ή ακόμη των ελέγχων των επιβατών στα αεροδρόμια, αφήνοντας παράλληλα στο κόμμα αρκετή ελευθερία κινήσεων ώστε να του επιτρέψει να συνεχίσει να μάχεται κατά της μεταρρύθμισης του αμερικανού προέδρου.

Τα μέλη της Βουλής αιφνιδίασαν, ωστόσο, καταψηφίζοντας την πρόταση με 203 ψήφους υπέρ και 224 κατά. Μεταξύ αυτών που την καταψήφισαν ήταν 51 Ρεπουμπλικάνοι.

«Είναι πιθανό να συγκεντρωθούν απόψε ή το Σαββατοκύριακο περισσότερες ψήφοι (για την πρόταση)» δήλωσε ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή Κέβιν Μακάρθι.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας συνιστά αποδοκιμασία του ρεπουμπλικάνου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, από τους βουλευτές του κόμματός του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024