Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για πρώτη φορά γυναίκα αναλαμβάνει καθήκοντα δημάρχου στη Βαγδάτη

Για πρώτη φορά γυναίκα αναλαμβάνει καθήκοντα δημάρχου στη Βαγδάτη

Μια γυναίκα διορίστηκε, για πρώτη φορά στα χρονικά, δήμαρχος της Βαγδάτης μετά την αποπομπή του προκατόχου της, ο οποίος είχε δεχτεί σφοδρή κριτική για την «ανικανότητά» του να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στην ιρακινή πρωτεύουσα. Η Ζέκρα Αλουάτς, που είναι πολιτικός μηχανικός και γενική διευθύντρια στο υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης θα αναλάβει επισήμως τα νέα καθήκοντά της αύριο, Κυριακή.

Μια γυναίκα διορίστηκε, για πρώτη φορά στα χρονικά, δήμαρχος της Βαγδάτης μετά την αποπομπή του προκατόχου της, ο οποίος είχε δεχτεί σφοδρή κριτική για την «ανικανότητά» του να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Η Ζέκρα Αλουάτς, που είναι πολιτικός μηχανικός και γενική διευθύντρια στο υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης, είναι η πρώτη γυναίκα που διορίζεται δήμαρχος στην πρωτεύουσα. Σύμφωνα με πηγή του δήμου, θα αναλάβει επισήμως τα νέα καθήκοντά της αύριο, Κυριακή.

Η θέση του δημάρχου της Βαγδάτης εξαρτάται άμεσα από το πρωθυπουργικό γραφείο και ο κάτοχός της ουσιαστικά έχει αρμοδιότητες υπουργού.

«Ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι καθαίρεσε τον δήμαρχο της Βαγδάτης Ναΐμ Αμπούμπ και διόρισε την Δρ. Ζέκρα Αλουάτς στη θέση του» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου, Ράφεντ Τζουμπούρι, διευκρινίζοντας ότι η απομάκρυνση του Αμπούμπ δεν συνιστά «τιμωρία».

Ο Αμπούμπ είχε γίνει πρωτοσέλιδο θέμα στα ιρακινά μέσα ενημέρωσης πέρσι τον Μάρτιο, όταν δήλωσε ότι η Βαγδάτη, που σπαρασσόταν από τη βία, την ανικανότητα των δημόσιων υπηρεσιών, την πολιτική κρίση και τη διαφθορά, ήταν «ένα όνειρο, η ωραιότερη πόλη του κόσμου, καλύτερη από τη Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι».

Ο πρώην δήμαρχος είχε επίσης δεχτεί σφοδρή κριτική από κατοίκους αλλά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τον κατηγορούσαν για ανικανότητα και χαρακτήρισα τις δηλώσεις του «γελοίες και ψευδείς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024