Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΑΤΟ: «Να μην αποκλείει η Δύση» αποστολή όπλων στην Ουκρανία

ΝΑΤΟ: «Να μην αποκλείει η Δύση» αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Την εκτίμησή του ότι η Δύση δεν θα πρέπει να αποκλείει μία στρατιωτική επιλογή για την Ουκρανία εξέφρασε ο επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων του NATO, ο αμερικανός πτέραρχος Φίλιπ Μπρίντλαβ, τονίζοντας ότι αναφέρεται στην αποστολή όπλων και εξοπλισμού και όχι στην ανάπτυξη στρατιωτών σε ουκρανικό έδαφος. Από την πλευρά της, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι η αποστολή όπλων δεν θα βοηθήσει να βρεθεί λύση στην κρίση.

Την εκτίμησή του ότι η Δύση δεν θα πρέπει να αποκλείει μία στρατιωτική επιλογή για την Ουκρανία εξέφρασε ο επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων του NATO, ο αμερικανός πτέραρχος Φίλιπ Μπρίντλαβ, τονίζοντας ότι αναφέρεται στην αποστολή όπλων και εξοπλισμού και όχι στην ανάπτυξη στρατιωτών σε ουκρανικό έδαφος.

«Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να αποκλείουμε εξ αρχής την πιθανότητα μιας στρατιωτικής επιλογής» δήλωσε ο Φίλιπ Μπριντλάβ σε δημοσιογράφους από τη Διάσκεψη της Ασφάλειας του Μονάχου, όταν ρωτήθηκε εάν στηρίζει την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού στον ουκρανικό στρατό που βρίσκεται σε συγκρούσεις με φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι αναφέρεται στην παροχή όπλων ή άλλης βοήθειας και όχι στην ανάπτυξη στρατιωτών. «Δεν υπάρχει συζήτηση για μπότες στο έδαφος» τόνισε.

Ο Μπριντλάβ χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις προτάσεις του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για να μπει τέλος στις μάχες στην ανατολική Ουκρανία.

Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε το Σάββατο πως η αποστολή όπλων προκειμένου να βοηθηθεί η ουκρανική κυβέρνηση να πολεμήσει τους φιλορώσους αυτονομιστές δεν θα βοηθήσει να εξευρεθεί μία λύση στην κρίση.

«Καταλαβαίνω τη δημόσια συζήτηση αλλά πιστεύω πως περισσότερα όπλα δεν θα οδηγήσουν στην πρόοδο που χρειάζεται η Ουκρανία. Στ΄αλήθεια αμφιβάλλω γι΄αυτό» δήλωσε στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο.

«Αν είναι αλήθεια ότι δεν μπορεί να επιλυθεί στρατιωτικά, τότε νομίζω ότι θα πρέπει να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας στα άλλα πράγματα. Υπάρχει ήδη ένας μεγάλος αριθμός όπλων στην περιοχή και δεν νομίζω ότι αυτό έχει κάνει μια στρατιωτική λύση πιο πιθανή» τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024