Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χονγκ-Κονγκ: Στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Δημοκρατίας

Χονγκ-Κονγκ: Στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Δημοκρατίας

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Χονγκ Κονγκ για να διαδηλώσουν υπέρ της Δημοκρατίας. Κρατώντας κίτρινες ομπρέλες- το σύμβολο των κινητοποιήσεων υπέρ της Δημοκρατίας- οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης «διεκδικώντας τη διεξαγωγή μιας πραγματικής καθολικής ψηφοφορίας» στις επόμενες εκλογές το 2017.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Χονγκ Κονγκ για να διαδηλώσουν υπέρ της Δημοκρατίας για πρώτη φορά μετά τις κινητοποιήσεις του φθινοπώρου που είχαν παραλύσει για διάστημα δύο μηνών κάθε δραστηριότητα σε πολλές συνοικίες.

Κρατώντας κίτρινες ομπρέλες- το σύμβολο των κινητοποιήσεων υπέρ της Δημοκρατίας- οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης «διεκδικώντας τη διεξαγωγή μιας πραγματικής καθολικής ψηφοφορίας» στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη της τοπικής κυβέρνησης το 2017.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, 13.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία, ένας αριθμός πολύ μικρότερος από τους 50.000 που ανέμεναν. Από την πλευρά της η αστυνομία καταμέτρησε 6.600 διαδηλωτές στην έναρξη της πορείας.

Οι Αρχές είχαν προειδοποιήσει τους διαδηλωτές έναντι της παραμικρής πρόθεσης να καταλάβουν εκ νέου τους δρόμους όμως καμία από τις οργανώσεις που δεν έδειξε να διατίθεται να το κάνει.

Η πολιτική κατάσταση παραμένει τεταμένη στο Χονγκ Κονγκ, όπου στις μαζικές κινητοποιήσεις του φθινοπώρου τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι είχαν βγει στους δρόμους διεκδικώντας ευρύτερες πολιτικές ελευθερίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Τσέφεριν: «Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βασίζεται σε προνόμια»

Τα… πυρά του κατά της European Super League εξαπέλυσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, τονίζοντας ότι το νέο αυτό εγχείρημα θα είναι καταστροφικό για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024