Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

ΝΑΤΟ: Οι αεροπορικές επιδρομές δεν φτάνουν για να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος

Oι αεροπορικές επιδρομές δεν επαρκούν για να ηττηθούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά η περαιτέρω ενίσχυση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας από τις χώρες της Δύσης πιθανόν θα συνέβαλε σε αυτό, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Oι αεροπορικές επιδρομές δεν επαρκούν προκειμένου να ηττηθούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά η περαιτέρω ενίσχυση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας από τις χώρες της Δύσης πιθανόν θα συνέβαλε σε αυτό, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται των χωρών που μετέχουν στο διεθνή συνασπισμο, οι οποίες διεξάγουν αποκλειστικά και μίνο αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους, τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

Το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκεται άμεσα, όμως, κράτη-μέλη του συμμετέχουν στον συνασπισμό.

«Χαιρετίζω αυτήν τη (συμμετοχή) και νομίζω ότι είναι κάτι σημαντικό παρότι δεν πιστεύω ότι οι αεροπορικές επιδρομές μπορούν από μόνες τους να επιλύσουν το πρόβλημα» τόνισε ο επικεφαλής της Συμμαχίας.

Σε μια άλλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, ο Στόλτενμπεργκ υποστήριξε ότι τους βομβαρδισμούς θα μπορούσε να συμπληρώσει η συνεργασία με την ιρακινή κυβέρνηση με στόχο να τη βοηθήσουν να αποκτήσει ισχυρότερες δυνάμεις ασφαλείας.

Ορισμένες χώρες της Δύσης έχουν στείλει στρατιώτες στο Ιράκ προκειμένου να εκπαιδεύσουν και να παράσχουν συμβουλές στον ιρακινό στρατό, όμως οι χώρες αυτές διστάζουν να αναπτύξουν μάχιμες δυνάμεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση της Βαγδάτης ζήτησε από το ΝΑΤΟ να βοηθήσει στην εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας αφού ο ιρακινός στρατός κατέρρευσε ενώπιον της επίθεσης που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος πέρυσι.

«Εξετάζουμε πώς μπορούμε να το κάνουμε με έναν τρόπο που θα τους βοηθήσει και βρισκόμαστε σε διάλογο αυτήν τη στιγμή με την κυβέρνηση του Ιράκ» επισήμανε ο ίδιος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024