Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολλανδία: Ψεύτικο το όπλο του εισβολέα στο στούντιο, μυστήριο το κίνητρό του

Ολλανδία: Ψεύτικο το όπλο του εισβολέα στο στούντιο, μυστήριο το κίνητρό του

O 19χρονος που εισέβαλε στο στούντιο ολλανδικού καναλιού το βράδυ της Πέμπτης απείλησε με ψεύτικο, όπως αποδείχθηκε, όπλο τους φρουρούς και ζήτησε να κάνει δηλώσεις «παγκόσμιας σημασίας». Ο νεαρός έχει τεθεί υπό κράτηση και αβάσιμοι αποδείχθηκαν ισχυρισμοί του πως είχαν επίσης τοποθετηθεί εκρηκτικά σε «διάφορα σημεία της χώρας» εάν δεν του δινόταν τηλεοπτικός χρόνος. Τα κίνητρα της πράξης του είναι άγνωστα.

O 19χρονος που εισέβαλε στο στούντιο ολλανδικού καναλιού το βράδυ της Πέμπτης απείλησε με ψεύτικο, όπως αποδείχθηκε, όπλο τους φρουρούς και ζήτησε να κάνει δηλώσεις «παγκόσμιας σημασίας».

Ο νεαρός έχει τεθεί υπό κράτηση και αβάσιμοι αποδείχθηκαν ισχυρισμοί του πως είχαν επίσης τοποθετηθεί εκρηκτικά σε «διάφορα σημεία της χώρας» εάν δεν του δινόταν τηλεοπτικός χρόνος.

Τα κίνητρα της πράξης του είναι άγνωστα.

Πρόκειται, όπως προέκυψε, για έναν 19χρονο φοιτητή πολυτεχνείου που εμφανίστηκε την Πέμπτη στο κάναλι NOS με σακάκι και γραβάτα και απείλησε με όπλο φρουρό, λέγοντάς του πως ήταν από ομάδα χάκερ και είχε να κάνει δηλώσεις «παγκόσμιας σημασίας».

Παραδίδοντάς του απειλητική επιστολή στην οποία υποστήριζε πως η ομάδα χάκερ ήταν έτοιμη για μεγάλης έκτασης κυβερνοεπίθεση, υποστήριξε επίσης πως είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά σε διάφορα σημεία της χώρας και θα πυροδοτούντο εάν δεν του δινόταν τηλεοπτικός χρόνος.

Ο νεαρός οδηγήθηκε σε στούντιου και το πρόγραμμα του καναλιού διακόπηκε. Περίπου έξι άνδρες της αστυνομίας μπήκαν μέσα, ο νεαρός, που μιλούσε ψύχραιμα, έριξε το όπλο του και τέθηκε υπό κράτηση χωρίς επεισόδια.

Το κανάλι έδωσε στη δημοσιότητα όσα κατέγραφαν οι κάμερες του στούντιο την ώρα που η αστυνομία «αδρανοποίησε» τον νεαρό.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024