Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ώρα της αλήθειας για τη Ρώμη, ξεκινά η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο

Ώρα της αλήθειας για τη Ρώμη, ξεκινά η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο

Τη δύναμη του Ρέντσι στη Ρώμη και την σταθερότητα της κυβέρνησής του δοκιμάζει η πρώτη κάλπη που στήνεται για την εκλογή του προέδρου: Ο ιταλός πρωθυπουργός θέτει ως υποψήφιο τον Σέρτζιο Ματαρέλα, τον οποίο όμως δεν εγκρίνει ο Μπερλουσκόνι. Νέα συνάντηση Ρέντσι-Μπερλουσκόνι πριν την ψηφοφορία το απόγευμα, από την οποία είναι άγνωστο εάν θα βγει λευκός καπνός.

Τη δύναμη του Ρέντσι στη Ρώμη και την σταθερότητα της κυβέρνησής του δοκιμάζει η πρώτη κάλπη που στήνεται για την εκλογή του προέδρου: Ο ιταλός πρωθυπουργός θέτει ως υποψήφιο τον Σέρτζιο Ματαρέλα, τον οποίο όμως δεν εγκρίνει ο Μπερλουσκόνι.

Νέα συνάντηση Ρέντσι-Μπερλουσκόνι πριν την ψηφοφορία το απόγευμα, από την οποία είναι άγνωστο εάν θα βγει λευκός καπνός.

Η προσέγγιση του πρωθυπουργού με τον πρώην «Καβαλιέρε» είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος. Η επιλογή του Ματαρέλα όμως, μέλους του Συνταγματικού Δικαστηρίου και παλαίμαχου πολιτικού, φαίνεται ότι προσκρούει στην αντίδραση του νυν αρχηγού της Forza Italia.

Η στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος ιδιαίτερα στις ενδεχόμενες επόμενες ψηφοφορίες θα δείξουν την αποδοχή του Ρέντσι στις διάφορες πτέρυγες.

Αν και ναυάγιο της προεδρικής εκλογής δεν φέρνει αυτόματα πτώση της κυβέρνησης, το πλήγμα μπορεί να είναι μεγάλο -και για την ίδια την ισχύ του πρωθυπουργού αλλά και για την τύχη της συμφωνίας με τον Μπερλουσκόνι, από την οποία περνά και η μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος.

Στην τελευταία προεδρική εκλογή, όσο οι υποψήφιοι καίγονταν έστω κι αν το όριο κατέβαινε με κάθε κάλπη, τα κόμματα έβγαιναν διασπασμένα και στο τέλος εκτοπίστηκε ο τότε αρχηγός του PD Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

Τη διέξοδο κλήθηκε να δώσει ο τότε απερχόμενος πρόεδρος Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο που, για πρώτη φορά στην ιστορία, αποδέχθηκε δεύτερη θητεία επειδή δεν μπορούσε να βρεθεί κανείς άλλος. Όλοι γνώριζαν πως η λύση ήταν προσωρινή, και η προαναγγελία της παραίτησής του στο τέλος του περασμένου χρόνου δεν εξέπληξε κανέναν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024