Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποσό-μαμούθ 2,9 δισ. δολάρια ζητά ο ΟΗΕ για να βοηθήσει τους σύρους

Ποσό-μαμούθ 2,9 δισ. δολάρια ζητά ο ΟΗΕ για να βοηθήσει τους σύρους

O ΟΗΕ χρειάζεται περίπου 2,9 δισ. δολάρια για να βοηθήσει το 40% των Σύρων πολιτών που έχουν ανάγκη και οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε βοήθεια, ούτε επωφελούνται των επιχειρήσεων διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, ανέφερε ανώτερη αξιωματούχος του Οργανισμού. Σημειώνεται ότι ο Εμφύλιος στη Συρία μπαίνει στο πέμπτο έτος του.

O Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών χρειάζεται ένα ποσό ύψους 2,9 δισ. δολαρίων προκειμένου να παράσχει βοήθεια στο 40% των Σύρων που την έχουν ανάγκη και οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε αυτή ούτε επωφελούνται των επιχειρήσεων διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Την εκτίμηση αυτή έκανε αξιωματούχος του διεθνούς οργανισμού.

Σε μια σύρραξη που σύντομα θα μπει στο 5ο έτος, περίπου 4,8 εκατομμύρια Σύροι -σχεδόν το 40% από το σύνολο των 12,2 εκατομμυρίων αμάχων που χρειάζονται βοήθεια–, δυσκολεύονται να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτήν, επισήμανε η αναπληρώτρια ΓΓ αρμόδια για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, η Κιανγκ-ουά Κανγκ.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ανάγκη το ποσό των 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2015, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τις ανθρωπιστικές τους επιχειρήσεις στη Συρία όπου οι συγκρούσεις προκάλεσαν «μια από τις χειρότερες μετακινήσεις εσωτερικά εκτοπισμένων ανθρώπων εδώ και πολλές δεκαετίες» προσέθεσε η ίδια.

Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ έλαβαν λιγότερο από το 50% του ποσού που είχαν ζητήσει τον περασμένο χρόνο.

Ελλείψει μέσων, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αποκλείστηκαν από την παροχή βοήθειας τον περασμένο χειμώνα, τόνισε η Κανγκ.

Η αξιωματούχος εξήγησε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι οι ανθρωπιστικές υπηρεσίες του ΟΗΕ δεν είχαν τη δυνατότητα τον Δεκέμβριο να διανείμουν τρόφιμα στους αμάχους στα περίχωρα των πόλεων Ράκα και Ντέιρ Εζόρ, τις οποίες έχει καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος, ούτε στις πόλεις που βρίσκονται υπό την πολιορκία των κυβερνητικών δυνάμεων ή των ανταρτών της αντιπολίτευσης.

Στη Συρία 7,6 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι, ενώ στον αριθμό προστίθενται τα 3,8 εκατομμύρια των προσφύγων που έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες, κυρίως στην Ιορδανία, τον Λίβανο και την Τουρκία.

«Το Συμβούλιο πρέπει να βρει έναν τρόπο προκειμένου να τερματιστούν οι συγκρούσεις στη Συρία» τόνισε η Κανγκ, που διευκρίνισε ότι σε διάστημα 4 ετών ο αριθμός των Σύρων που χρειάζονται βοήθεια αυξήθηκε από το 1 εκατομμύριο στα 12 εκατομμύρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024