Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαζικές απαγωγές και δολοφονίες παιδιών στην  Ακτή Ελεφαντοστού

Μαζικές απαγωγές και δολοφονίες παιδιών στην Ακτή Ελεφαντοστού

Τουλάχιστον 21 παιδιά έχουν απαχθεί τον τελευταίο μήνα στην Ακτή Ελεφαντοστού και τα περισσότερα έχουν βρεθεί νεκρά ή βάναυσα ακρωτηριασμένα. Εκφράζονται φόβοι για τελετές μαύρης μαγείας που κάποιοι πιθανόν να πραγματοποιούν για να «ισχυροποιηθούν» ενόψει των εκλογών στη χώρα.

Μαζικές απαγωγές και δολοφονίες παιδιών καταγράφονται στην Ακτή Ελεφαντοστού. Σύμφωνα με τις αρχές, τον τελευταίο μήνα εξαφανίστηκαν 21 παιδιά και τα περισσότερα βρέθηκαν νεκρά ή βάναυσα ακρωτηριασμένα.

Πλέον εκφράζονται φόβοι για τελετές μαύρης μαγείας και ανθρωποθυσίες ενόψει εκλογών! Ένα κύμα απαγωγών παιδιών είχε καταγραφεί και πριν τις προεδρικές εκλογές του 2010. Πιστεύεται ότι τις «θυσίες» πραγματοποιούν διεφθαρμένοι επιχειρηματίες και πολιτικοί, για να εξασφαλίσουν υπερφυσικές
δυνάμεις, χρήματα και εξουσία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, ωστόσο απέφυγε να κάνει υποθέσεις για τα κίνητρα των δολοφονιών.

Η UNICEF έχει κάνει εκκλήσεις στην κυβέρνηση της χώρας να αναλάβει άμεσα δράση για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη.

«Η UNICEF ανησυχεί βαθύτατα σχετικά με τις απαγωγές των παιδιών και τις ακρωτηριασμένες σορούς που έχουν βρεθεί», δήλωσε η εκπρόσωπος της UNICEF στην Ακτή του Ελεφαντοστού, Αντέλ Χουντρ.

Τη Δευτέρα η Ντομινίκ Ουαταρά, η σύζυγος του προέδρου της χώρας Αλασάν Ουαταρά, απηύθυνε έκκληση στο υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει δράση για την προστασία των παιδιών και την αποτροπή περισσότερων απαγωγών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024