Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάρτιν Σουλτς: Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα είναι κυβέρνηση του «όχι»

Μάρτιν Σουλτς: Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα είναι κυβέρνηση του «όχι»

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν θα είναι κυβέρνηση των αρνήσεων, δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera. «Ο Τσίπρας ξέρει καλά ότι πρέπει να υπάρξουν συμβιβασμοί με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και με τους εταίρους στην ευρωζώνη και στην ΕΕ» επισημαίνει ο Σουλτς, ο οποίος αναμένεται την Πέμπτη στην Αθήνα σε μεσολαβητικό ρόλο.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν θα είναι κυβέρνηση των αρνήσεων, δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera,

«Ο Τσίπρας ξέρει καλά ότι πρέπει να υπάρξουν συμβιβασμοί με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και με τους εταίρους στην ευρωζώνη και στην ΕΕ» επισημαίνει ο Σουλτς, ο οποίος αναμένεται την Πέμπτη στην Αθήνα σε μεσολαβητικό ρόλο.

«Οι κίνδυνοι αστάθειας, σήμερα, είναι πολύ πιο περιορισμένοι από ό,τι το 2009» αναφέρει στη συνέντευξη στην Corriere, ο τίτλος της οποίας είναι «Εμπιστεύομαι τον Τσίπρα, είναι ρεαλιστής και θα διαπραγματευθούμε χωρίς να υπάρξουν εκβιασμοί».

«Η πρωτοβουλία τώρα θα πρέπει να ληφθεί από τη νέα ελληνική κυβέρνηση» αναφέρει και προσθέτει πως «είναι σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συνολική συζήτηση. Μια διαπραγμάτευση η οποία να βασιστεί σε αίσθημα ευθύνης και ρεαλισμό, όχι σε κατηγορίες, εκβιασμούς και τελεσίγραφα» προσθέτει.

«Θεωρώ ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από χρόνια απόλυτης λιτότητας, ζούμε μια νέα φάση. Πολλοί κατανοούν πλέον, ότι η δημοσιονομική πειθαρχία χωρίς επενδύσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, δεν μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη. Τα προγράμματα Ντράγκι και Γιούνκερ εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, το οποίο θέτει και πάλι την ανάπτυξη στο επίκεντρο της διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» υπογραμμίζει ο Μάρτιν Σουλτς.

Τέλος, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δηλώνει βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το ευρώ, χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «πραγματιστή και χαρισματικό πολιτικό» και τονίζει πως «η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, από κοινού, πρέπει να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024