Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με νέες κυρώσεις απειλεί η ΕΕ μετά τη νέα κλιμάκωση στην Ουκρανία

Με νέες κυρώσεις απειλεί η ΕΕ μετά τη νέα κλιμάκωση στην Ουκρανία

«Αρμόζουσα απάντηση» προαναγγέλλουν οι κυβερνήσεις της ΕΕ μετά τη νέα κλιμάκωση στην ανατολική Ουκρανία, η οποία περνά σε βαθύτερο σπιράλ κρίσης μετά την επίθεση στη Μαριούπολη. Οι «28» υπογραμμίζουν την ευθύνη που φέρει η Ρωσία και αφήνουν να εννοηθεί πως θα προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις. Την ίδια στιγμή, το Κίεβο μιλά για άλλους εννέα στρατιώτες νεκρούς σε συγκρούσεις το τελευταίο 24ωρο.

«Αρμόζουσα απάντηση» προαναγγέλλουν οι κυβερνήσεις της ΕΕ μετά τη νέα κλιμάκωση στην ανατολική Ουκρανία, η οποία περνά σε βαθύτερο σπιράλ κρίσης μετά την επίθεση στη Μαριούπολη. Οι «28» υπογραμμίζουν την ευθύνη που φέρει η Ρωσία και αφήνουν να εννοηθεί πως θα προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις.

Την ίδια στιγμή, το Κίεβο μιλά για άλλους εννέα στρατιώτες νεκρούς σε συγκρούσεις το τελευταίο 24ωρο.

Οι ΥΠΕΞ των «28» συνεδριάζουν την Πέμπτη. Η τελική απόφαση για κυρώσεις αναμένεται να ληφθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Φεβρουαρίου. Η έκτασή τους εκτιμάται ότι, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Reuters, δεν θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο.

Εκφράζοντας «ανησυχία» για την επιδείνωση στην ανατολική Ουκρανία, ο ι«28» σε κοινή τους δήλωση καταδικάζουν τη δολοφονία αμάχων στην Μαριούπολη «με πυρά που έπεσαν αδιακρίτως» και «σημειώνουν τα στεοιχεία συνεχούς και αυξανόμενης υποστήριξης που δίνει η Ρωσία στους αυτονομιστές, πράγμα που υπογραμμίζει την ευθύνη της Ρωσίας».

«Καλούμε τη Ρωσία να καταδικάσει τις πράξεις των αυτονομιστών και να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ» αναφέρουν οι «28».

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ υπενθυμίζουν με νόημα πως στην τελευταία Σύνοδο αποφασίστηκε πως η «ΕΕ δεν θα αλλάξει πορεία και είναι έτοιμη να πάρει περαιτέρω μέτρα εάν χρειστή».

«Ενώπιον της επιδεινούμενης κατάστασης, καλούμε το συμβούλιο των ΥΠΕΞ να αξιολογήσει την κατάσταση και να εξετάσει κάθε αρμόζουσα αντίδραση, και συγκεκριμένα επιπλέον περιοριστικά μέτρα, με στόχο τη γρήγορη και συνολική εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ» τονίζουν χαρακτηριστικά οι «28».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024