Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεκάδες παιδιά στα χέρια της Μπόκο Χαράμ στο Καμερούν

Δεκάδες παιδιά στα χέρια της Μπόκο Χαράμ στο Καμερούν

Εξαπλώνοντας τον τρόμο στο έδαφος του Καμερούν, η ισλαμιστική Μπόκο Χαράμ εισέβαλε σε χωριό στα βόρεια της χώρας και απήγαγε κατά πληροφορίες τουλάχιστον 80 ανθρώπους, ανάμεσά τους 50 παιδιά ηλικίας 10 έως 15 ετών. Την ίδια στιγμή, στη Νιγηρία καμικάζι της ισλαμιστικής οργάνωσης παρέσυρε στο θάνατο τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε 35. Διαδήλωση κατά της βίας της Μπόκο Χαράμ την Κυριακή στο Τροκαντερό στο κέντρο του Παρισιού.

Εξαπλώνοντας τον τρόμο στο έδαφος του Καμερούν, η ισλαμιστική Μπόκο Χαράμ εισέβαλε σε χωριό στα βόρεια της χώρας και απήγαγε κατά πληροφορίες τουλάχιστον 80 ανθρώπους, ανάμεσά τους 50 παιδιά.

Στη χειρότερη επίθεση που εξαπολύει μέχρι στιγμής στο Καμερόν, η οργάνωση εισέβαλε στο χωριό Μαμπάς και σκότωσε τρεις ανθρώπους, απήγαγε δεκάδες και κατέστρεψε επίσης δεκάδες σπίτια.

Στα χέρια της βρίσκονται 30 ενήλικες, κυρίως βοσκοί, και περίπου 50 παιδιά ηλικίας από 10 έως 15 ετών, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό του στρατού που βρίσκεται στο βόρειο Καμερούν.

Την ίδια στιγμή, στη Νιγηρία καμικάζι της ισλαμιστικής οργάνωσης παρέσυρε στο θάνατο τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε 35 στη βορειοδυτική πόλη Πότισκουμ.

Η επίθεση στο Καμερούν ήλθε τρεις ημέρες αφότου ο πρόεδρος του Καμερούν Πολ Μπίγια ανακοίνωσε ότι το Τσαντ πρόκειται να στείλει «σημαντική μονάδα» για να υποστηρίξει το στρατό του Καμερούν, ο οποίος επιχειρεί να απωθήσει τους ισλαμιστές που κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους.

Στην πρωτεύουσα του Τσαντ, Ντζαμένα, χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν το Σάββατο στους δρόμους προς υποστήριξη της ανάπτυξης της στρατιωτικής δύναμης, όπως αναφέρθηκε στο δικτυακό τόπο της προεδρίας.

Οι μαχητές της οργάνωσης το τελευταίο διάστημα εντείνουν τις απόπειρες στρατολόγησης νέων μελών στο έδαφος του Τσαντ και του Καμερούν.

* Διαδήλωση κατά της βίας της Μπόκο Χαράμ σημειώθηκε την Κυριακή στο Τροκαντερό στο κέντρο του Παρισιού, με ένα από τα πλακάτ στα χέρια των διαδηλωτών να γράφει ««Είμαι Νιγηριανός. Σταματήστε την Μπόκο Χαράμ» -παραπέμποντας στο «Je Suis Charlie».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024