Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρπολήθηκαν εκκλησίες στο Νίγηρα, οργή μουσουλμάνων για το Charlie Hebdo

Πυρπολήθηκαν εκκλησίες στο Νίγηρα, οργή μουσουλμάνων για το Charlie Hebdo

Πορείες εξοργισμένων πιστών στο μουσουλμανικό κόσμο συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα σε διάφορες χώρες μετά το νέο εξώφυλλο του Charlie Hebdo. Στο Νίγηρα, τρία άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον έξι εκκλησίες πυρπολήθηκαν ενώ η πρεσβεία της Γαλλίας κάλεσε τους γάλλους πολίτες να «αποφεύγουν οποιαδήποτε έξοδο». Η αρχή των επεισοδίων στο Νίγηρα είχε γίνει την Παρασκευή στην πόλη Ζιντέρ, όπου στις συγκρούσεις είχαν σκοτωθεί πέντε άτομα -το ένα εκ των οποίων είχε βρεθεί απανθρακωμένο μέσα σε καθολική εκκλησία.

Πορείες εξοργισμένων πιστών στο μουσουλμανικό κόσμο συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα σε μουσουλμανικές χώρες μετά το νέο εξώφυλλο του Charlie Hebdo.

Στο Νίγηρα, τρία άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον έξι εκκλησίες πυρπολήθηκαν στο Νιαμέι ενώ η πρεσβεία της Γαλλίας κάλεσε τους γάλλους πολίτες να «αποφεύγουν οποιαδήποτε έξοδο».

Η αρχή των επεισοδίων στο Νίγηρα είχε γίνει την Παρασκευή στην πόλη Ζιντέρ, όπου στις συγκρούσεις είχαν σκοτωθεί πέντε άτομα -το ένα εκ των οποίων είχε βρεθεί απανθρακωμένο μέσα σε καθολική εκκλησία. Με τους νεκρούς του Σαββάτου, ο αριθμός ανέρχεται σε τουλάχιστον οκτώ.

«Πρέπει να επιδεικνύεται μεγάλη σύνεση, να αποφεύγεται οποιαδήποτε έξοδος» γράφει η πρεσβεία στον ιστότοπό της. Πολλά πρακτορεία της γαλλικής επιχείρησης στοιχημάτων Pari mutuel urbain (PMU) και καταστήματα της γαλλικής τηλεφωνικής εταιρείας Orange υπέστησαν ζημιές στην πόλη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο μεταξύ περίπου 100 αστυνομικοί των δυνάμεων καταστολής ταραχών, εξοπλισμένοι με κράνη και ασπίδες, προστάτευαν στις 12:45 (τοπική ώρα, 13:45 ώρα Ελλάδας) τον καθεδρικό ναό της Νιαμέι, αποφεύγοντας τις πέτρες που πετούσαν διαδηλωτές.

Νεαροί οπλισμένοι με ρόπαλα, λοστούς ή κασμάδες περιφέρονται εξάλλου σε πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας, σύμφωνα με ανταποκριτές.

Σύμφωνα με το Reuters, την προηγουμένη ημέρα, Παρασκευή, στο Ζιντέρ είχαν λεηλατηθεί σπίτια χριστιανών και το γαλλικό πολιτιστικό κέντρο είχε γίνει στόχος του πλήθους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024