Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στρατιώτες εμφανίστηκαν στους δρόμους και «ευαίσθητα» σημεία του Βελγίου

Στρατιώτες εμφανίστηκαν στους δρόμους και «ευαίσθητα» σημεία του Βελγίου

Ξεκίνησαν από το πρωί του Σαββάτου οι περιπολίες στρατιωτών -αντί αστυνομικών- για τη φύλαξη «ευαίσθητων» σημείων στο Βέλγιο, ιδίως στην Αμβέρσα όπου ζει μεγάλη εβραϊκή κοινότητα, μετά την εξάρθρωση ενός τζιχαντιστικού πυρήνα που σχεδίαζε επιθέσεις στη χώρα. Βέλγος μαροκινής καταγωής ο «εγκέφαλος» της επίθεσης που αποτράπηκε.

Ξεκίνησαν από το πρωί του Σαββάτου οι περιπολίες στρατιωτών -αντί αστυνομικών- για τη φύλαξη «ευαίσθητων» σημείων στο Βέλγιο, ιδίως στην Αμβέρσα όπου ζει μεγάλη εβραϊκή κοινότητα, μετά την εξάρθρωση ενός τζιχαντιστικού πυρήνα που σχεδίαζε επιθέσεις στη χώρα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ σημειώνεται ότι οι στρατιώτες, περίπου 300, θα αναπτυχθούν σε περιοχές των Βρυξελλών και της Αμβέρσας, ενδεχομένως όμως και στη Βερβιέ ή σε άλλες πόλεις.

«Οι στρατιώτες που θα κινητοποιηθούν θα είναι ένοπλοι και κύριο αντικείμενό τους θα είναι η παρακολούθηση συγκεκριμένων σημείων. Θα ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Είναι η πρώτη φορά που το Βέλγιο καλεί τις Ένοπλες Δυνάμεις να αναλάβουν τη διατήρηση της τάξης, μετά το κύμα των επιθέσεων που είχαν διαπράξει τη δεκαετία του 1980 οι «Μαχητικοί Κομμουνιστικοί Πυρήνες».

Το μέτρο αυτό ανακοινώθηκε την Παρασκευή -μεταξύ πολλών άλλων- που έχουν ως στόχο να αποτρέψουν τυχόν επιθέσεις τζιχαντιστών.

Τα μέτρα ισχύουν για ένα μήνα και υπάρχει η δυνατότητα να παραταθούν, εφόσον το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατικές επιθέσεις παραμένει στο 3, στην τετράβαθμη κλίμακα που χρησιμοποιείται στο Βέλγιο.

Ο δήμαρχος της Αμβέρσας είχε ζητήσει να σταλούν στρατιώτες στην πόλη όπου ζει μια σημαντική κοινότητα ορθόδοξων Εβραίων (15.000-20.000 άνθρωποι).

Το πρωί οι πρώτοι στρατιώτες, με βαρύ οπλισμό, έκαναν την εμφάνισή τους στην εβραϊκή συνοικία της πόλης, όπως μετέδωσε η δημόσια φλαμανδική τηλεόραση VRT.

Μετά την εξάρθρωση του πυρήνα των τζιχαντιστών στο Βέλγιο, την Πέμπτη, συνελήφθησαν 13 άνθρωποι εκ των οποίων οι πέντε διώκονται για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση».

Άλλα δύο μέλη του πυρήνα αυτού, Βέλγοι που προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ιταλία, συνελήφθησαν στη Γαλλία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024