Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοκάρει το βίντεο που δείχνει 12χρονο παιδί να εκτελεί ομήρους

Σοκάρει το βίντεο που δείχνει 12χρονο παιδί να εκτελεί ομήρους

Ένα 12χρονο παιδί εμφανίζεται σε βίντεο του Ισλαμικού Κράτους να εκτελεί δύο Ρώσους ομήρους -«κατασκόπους», σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος. Το βίντεο έχει διάρκεια 7,5 λεπτών και αποτελεί όπως αναφέρει το CBS News μία από τις «παραγωγές» της αλ Χαγιάτ: ξεκινά με τα λόγια των δύο Ρώσων, οι οποίοι ομολογούν ότι είναι κατάσκοποι και πήγαν στην Συρία για να δολοφονήσουν τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους.

Ένα 12χρονο παιδί εμφανίζεται σε βίντεο του χαλιφάτου να εκτελεί δύο Ρώσους ομήρους -«κατασκόπους», σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος-

Το βίντεο έχει διάρκεια 7,5 λεπτών και αποτελεί όπως αναφέρει το CBS News μία από τις «παραγωγές» της αλ Χαγιάτ: ξεκινά με τα λόγια των δύο Ρώσων, οι οποίοι ομολογούν ότι είναι κατάσκοποι και πήγαν στην Συρία για να δολοφονήσουν τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους.

Ακολουθεί ένα μήνυμα-προειδοποίηση σε άλλους που θα θελήσουν να πράξουν αναλόγως και στη συνέχεια, αλλάζει το σκηνικό: οι δύο άνδρες εμφανίζονται σε εξωτερικό χώρο και από πίσω τους ένας 12χρονος με ασιατικά χαρακτηριστικά, καθώς και ένας μεγαλύτερος άνδρας.

Στη συνέχεια, το παιδί εκτελεί τους δύο Ρώσους με μία σφαίρα στον αυχένα.

Το υλικό έχει υποστεί επεξεργασία, όπως αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Στις τελευταίες σκηνές οι δύο άνδρες είναι νεκροί.

Το πλάνο στη συνέχεια αλλάζει με το ίδιο παιδί να δηλώνει στις κάμερες -σε παλαιότερα στιγμιότυπα- ότι όνειρό του είναι να γίνει μουτζαχεντίν.

Πάντως, όπως σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο, δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί η γνησιότητα του υλικού, ενώ αναζητείται εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, προκειμένου να ενημερώσει για το κατά πόσο οι δύο όμηροι εργάζονταν για λογαριασμό της Μόσχας.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti μετέδωσε, πάντως, ότι εκπρόσωπος της FSB (οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας) δήλωσε ότι δεν θα κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024