Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
To εξώφυλλο του Charlie Hebdo: Και ο Μωάμεθ «είναι Σαρλί»

To εξώφυλλο του Charlie Hebdo: Και ο Μωάμεθ «είναι Σαρλί»

Κανονικά -και κάθε άλλο παρά κανονικά- θα κυκλοφορήσει το Charlie Hebdo την Τετάρτη, μετά το μακελειό με τους 12 νεκρούς από την επίθεση σε ένα Παρίσι που μετρά συνολικά 17 νεκρούς στο τριήμερο τρόμου: Το εξώφυλλο αποκαλύφθηκε, και είναι ξανά «βλάσφημο» απεικονίζοντας τον Μωάμεθ να κρατά πλακάτ Je suis Charlie. «Όλα συγχωρήθηκαν», γράφει ο τίτλος πάνω από τον δακρυσμένο προφήτη, ο οποίος φαίνεται (κατά τις περισσότερες ερμηνείες) να δίνει «άφεση» στα αμαρτήματα του περιοδικού.

Κανονικά -και κάθε άλλο παρά κανονικά- θα κυκλοφορήσει το Charlie Hebdo την Τετάρτη, μετά το μακελειό με τους 12 νεκρούς από την επίθεση σε ένα Παρίσι που μετρά συνολικά 17 νεκρούς στο τριήμερο τρόμου: Το εξώφυλλο αποκαλύφθηκε, και είναι ξανά «βλάσφημο» απεικονίζοντας τον Μωάμεθ να κρατά πλακάτ Je suis Charlie.

«Όλα συγχωρήθηκαν», γράφει ο τίτλος πάνω από τον δακρυσμένο προφήτη.

Κατά τις περισσότερες ερμηνείες στα γαλλικά ΜΜΕ, το νόημα του σκίτσου είναι πως ο Μωάμεθ δίνει «άφεση» στα αμαρτήματα του περιοδικού: Η απεικόνιση του προφήτη απαγορεύεται στο Ισλάμ και ήταν το πρώτο που είχε ενοχλήσει ορισμένους μουσουλμάνους στα σχέδια του περιοδικού.

Η σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo στη συμβολική «έκδοση των επιζώντων» την Τετάρτη θα τυπώσει έναν αριθμό τριών εκατομμυρίων φύλλων έναντι των 60.000 που ήταν η κανονική της έκδοση.

Η σύνταξη του τεύχους ολοκληρώθηκε στα γραφεία της Liberation, όπου φιλοξενείται η ομάδα του περιοδικού μετά την επίθεση.

Η σατιρική εφημερίδα παρά τα θύματα που μετρά και την προσπάθεια «δολοφονίας» της ελευθερίας της έκφρασης από τους τρομοκράτες έχει υποσχεθεί να μην ξεπουλήσει τα δικαιώματα, τα οποία συμπεριλαμβάνουν «και το δικαίωμα στη βλασφημία».

Εν τούτοις, η νέα καρικατούρα του περιοδικού με τον Μωάμεθ θα μπορούσε να εξοργίσει εκ νέου μουσουλμάνους που θεωρούν βλασφημία οποιαδήποτε απεικόνιση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024