Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είμαστε όλοι Σαρλί φωνάζουν οι πολίτες ανά την Ευρώπη

Είμαστε όλοι Σαρλί φωνάζουν οι πολίτες ανά την Ευρώπη

Υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της έκφρασης και αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης-σοκ στο περιοδικό Charlie Hebdo χιλιάδες πολίτες στη Γαλλία και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες βγήκαν στους δρόμους για δεύτερο βράδυ υπό το σύνθημα «Je Suis Charlie». Έσβησαν τα φώτα στον Πύργο του Άιφελ στη μνήμη των θυμάτων. Πλήθος κόσμου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη φωνάζοντας «Είμαι και εγώ Σαρλί». Φωτορεπορτάζ

Υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της έκφρασης και αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης-σοκ στο περιοδικό Charlie Hebdo χιλιάδες πολίτες στη Γαλλία και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες βγήκαν στους δρόμους για δεύτερο βράδυ υπό το σύνθημα «Je Suis Charlie».

Οι Γάλλοι συγκεντρώθηκαν και πάλι υψώνοντας πένες στην Πλατεία Δημοκρατίας στο κέντρο του Παρισιού και στις 22.00 ώρα Ελλάδος έσβησαν τα φώτα στον Πύργο του Άιφελ ως φόρος τιμής προς τα θύματα της επίθεσης.

Πλήθος κόσμου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη φωνάζοντας «Είμαι και εγώ Σαρλί». Συγκεντρώσεις σε Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Σερβία, Ολλανδία, Ελβετία και στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Πλήθος κόσμου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη φωνάζοντας «Είμαι και εγώ Σαρλί». Συγκεντρώσεις σε Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Σερβία, Ολλανδία, Ελβετία και στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Μεγάλη συγκέντρωση στη Ρώμη

Εκατοντάδες Ιταλοί, ανάμεσά τους πολλοί δημοσιογράφοι και σκιτσογράφοι, συμμετείχαν το βράδυ της Πέμπτης σε κινητοποίηση υπέρ της ελευθερίας του Τύπου, μετά την πολύνεκρη επίθεση κατά των εργαζομένων της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό.

Τη συγκέντρωση, στην κεντρική πλατεία Φαρνέζε της πρωτεύουσας της Ιταλίας, όπου βρίσκεται η γαλλική πρεσβεία οργάνωσαν η Ιταλική Ομοσπονδία Τύπου και ο σύνδεσμος για την υπεράσπιση της ελευθερίας της σκέψης Articolo 21.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ιταλικά συνδικάτα, η ένωση ξένων ανταποκριτών, το Δημοκρατικό Κόμμα, το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία και η δεξιά πολιτική δύναμη Εθνική Συμμαχία.

Το δημαρχιακό μέγαρο της Ρώμης φωτίστηκε με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας, όπως εικονίζεται σε φωτογραφία που ανήρτησε ο δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας Ινιάτσιο Μαρίνο στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Φουάντ Αοντί, πρόεδρος της αραβικής κοινότητας στην Ιταλία (Comai), ο οποίος συμμετείχε στην κινητοποίηση, τόνισε ότι «εμείς είμαστε που πρώτοι απ’ όλους poy πρέπει να καταπολεμήσουμε αυτές της τρομοκρατικές οργανώσεις».

Η πρέσβης της Γαλλίας στην Ιταλία Κατρίν Κολονά ευχαρίστησε τον ιταλικό λαό για την συμπαράστασή του, επαναλαμβάνοντας ότι «όλοι όσοι βρέθηκαν απόψε στην πλατεία Φαρνέζε είναι αποφασισμένοι να υπερασπισθούν την ελευθερία της έκφρασης».

* Στο tweet το εξώφυλλο του Economist που κυκλοφορεί

      Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

      Sports in

      Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

      Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

      Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

      in.gr | Ταυτότητα

      Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

      Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

      Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

      Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

      Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

      ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

      Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

      ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

      Τετάρτη 24 Απριλίου 2024