Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διασώθηκαν 1.300 μετανάστες στη Σικελία το τελευταίο 24ωρο

Διασώθηκαν 1.300 μετανάστες στη Σικελία το τελευταίο 24ωρο

Πέντε ξεχωριστές επιχειρήσεις κατά τις οποίες διασώθηκαν 1.300 μετανάστες από τη Συρία και την Αφρική πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία. Μεταξύ των μεταναστών που διασώθηκαν και μία νιγηριανή, η οποία γέννησε εν πλω με τη βοήθεια στρατιωτικών γιατρών. Η κατάσταση της υγείας της αλλά και του νεογέννητου παιδιού της είναι καλή.

Πέντε ξεχωριστές επιχειρήσεις κατά τις οποίες διασώθηκαν 1.300 μετανάστες από τη Συρία και την Αφρική πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία.

Νότια της Σικελίας τρία πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού και δυο εμπορικά πλοία πήραν μέρος σε επιχείρηση διάσωσης 900 μεταναστών, οι οποίοι επέβαιναν σε τέσσερα διαφορετικά πλεούμενα τα οποία κινδύνευαν να βυθιστούν.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μεσσίνα, στην Σικελία. Ανάμεσά τους και μια νιγηριανή, η οποία γέννησε εν πλώ, με την βοήθεια στρατιωτικών γιατρών, στο πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού Έτνα. Η κατάσταση της υγείας της αλλά και του νεογέννητου παιδιού της είναι καλή.

Παράλληλα, άλλοι 400 μετανάστες αναμένεται να αφιχθούν εντός των προσεχών ωρών στο λιμάνι του Ποτσάλο, πάντα στην Σικελία.

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια του διάπλου της Μεσογείου και οι ιταλικές αρχές θα προσπαθήσουν να εξακριβώσουν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024