Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με επίθεση στον Λευκό Οίκο απειλεί η Β.Κορέα για το Interview

Με επίθεση στον Λευκό Οίκο απειλεί η Β.Κορέα για το Interview

Η Βόρειος Κορέα απειλεί με «αντίποινα» τις ΗΠΑ για την ταινία The Interview, λέγοντας ότι έχει αποδείξεις ότι ο Λευκός Οίκος εμπλέκεται στη δημιουργία της ταινίας που δείχνει τη «δολοφονία» του Κιμ Γιονγκ-Ουν. Σε ανακοίνωσή της, η Πιονγιάνγκ απείλησε τις ΗΠΑ με πλήγματα κατά του Λευκού Οίκου, του Πενταγώνου και «όλης της αμερικανικής ενδοχώρας».

Η Βόρειος Κορέα απειλεί με «αντίποινα» τις ΗΠΑ για την ταινία The Interview, λέγοντας ότι έχει αποδείξεις ότι ο Λευκός Οίκος εμπλέκεται στη δημιουργία της ταινίας που δείχνει τη «δολοφονία» του Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Σε ανακοίνωσή της, η Πιονγιάνγκ απείλησε τις ΗΠΑ με πλήγματα κατά του Λευκού Οίκου, του Πενταγώνου και «όλης της αμερικανικής ενδοχώρας».

«Ο στρατός και ο λαός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας είναι πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις ΗΠΑ σε όλα τα πεδία μαχών, ανάμεσά τους και στον κυβερνοπόλεμο» ανέφερε ισχυρή επιτροπή της Βορείου Κορέας σε ανακοίνωσή της, την οποία δημοσιεύει το KCNA, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Β.Κορέας.

Η Πιονγιάνγκ αρνείται, πάντως, ότι αυτή βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση στη Sony Pictures που έχει αναλάβει την παραγωγή του The Interview. Το Σάββατο είχε, μάλιστα, προτείνει τη διεξαγωγή… κοινής έρευνας με τις ΗΠΑ για να βρεθούν οι δράστες της κυβερνοεπίθεσης.

«Τα πιο σκληρά αντίμετρα θα ληφθούν με τόλμη κατά του Λευκού Οίκου, του Πενταγώνου και όλης της ενδοχώρας των ΗΠΑ, της καταβόθρας της τρομοκρατίας, ξεπερνώντας κατά πολύ την «συμμετρική αντίδραση» που εξήγγειλε ο Ομπάμα» απειλεί στην ανακοίνωσή της η Βόρειος Κορέα.

Η Πιονγιάνγκ αναφέρει ότι έχει ήδη ξεκινήσει να λαμβάνει «τα πιο σκληρά αντίποινα», χωρίς να αναφέρει ποια είναι αυτά. «Κανένας υπολογισμός δεν είναι πιο λανθασμένος, από το να θεωρήσει κάποιος ότι μόνο μία εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών αποτελεί στόχο της αντίδρασής μας. Οι στόχοι μας βρίσκονται σε όλες τις πόλεις των αμερικανών ιμπεριαλιστών που έχουν προκαλέσει την πιο πικρή μνησικακία όλων των Κορεατών» αναφέρει.

Κατηγορεί τον αμερικάνο πρόεδρο ότι «απερίσκεπτα διέδωσε τη φήμη» ότι η Βόρειος Κορέα κρύβεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση.

Προσθέτει, πάντως, ότι «εκτιμά την δίκαιη δράση» που ανέλαβαν οι χάκερ, ωστόσο τονίζει ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκονται αυτοί.

Η ταινία The Interview έχει ως ήρωες δύο αμερικανούς τηλεοπτικούς σταρ που θα έχουν μία συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ-ουν και στη συνέχεια επιστρατεύονται από τη CIA, για να δολοφονήσουν τον βορειοκορεάτη ηγέτη.

Μετά την κυβερνοεπίθεση και τις πολλαπλές ακυρώσεις της προβολής της ταινίας από αμερικανικές αλυσίδες κινηματογράφων -στη σκιά απειλών για τρομοκρατικές επιθέσεις σε αίθουσες-, η Sony Pictures αποφάσισε την ακύρωση της προβολής της ταινίας. Έντονη ήταν η αντίδραση του Χόλιγουντ, με πολλούς ηθοποιούς και κινηματογραφιστές να κάνουν λόγο για «κακό προηγούμενο».

Η εταιρεία δηλώνει, πάντως, ότι δεν υπέκυψε στις απαιτήσεις της Βορείου Κορέας και ότι αναζητά εναλλακτικό τρόπο προβολής της ταινίας.

Εν τω μεταξύ, η Ουάσινγκτον εξετάζει την επαναφορά του βορειοκορεατικού καθεστώτος στη λίστα των κρατών που στηρίζουν την τρομοκρατία. Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Πιονγιάνγκ για την κυβερνοεπίθεση.

Πάντως, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι ήταν «λάθος» της Sony Pictures να ακυρώσει την προβολή της ταινίας, μία δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση της εταιρείας.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024